Νέες κάλπες 25 Ιουνίου ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους αρχηγούς

by onvolos
0 views

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε νωρίτερα τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου


Κ. Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Προτίθεμαι να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από αυτές τις εκλογές, ενώ σχολίασε πως εάν η εκλογική αναμέτρηση είχε πραγματοποιηθεί με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα είχε εξασφαλίσει 171 έδρες. Στόχος είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να έρθει σε περίπου έναν μήνα.

«Προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μου ότι είναι αδύνατη η συγκρότηση κυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας λόγο για «εμπόδιο» της απλής αναλογικής.

Οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν «το συντομότερο πιθανό», ακόμα και στις 25 Ιουνίου, «εάν καταφέρουμε να συντμήσουμε τις συνταγματικά προβλεπόμενες προθεσμίες», είπε ο πρωθυπουργός. «Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, και όσο πιο σύντομα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα» πρόσθεσε.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=lpUc10XVFSY

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ