Νάγκελσμαν: «Είναι ποδόσφαιρο, όχι πολιτική, ή μια σημαντική απόφαση που επηρεάζει 30.000 εργαζόμενους»

by admin
6 views

 

Η Γερμανία απέχει πολύ από το να είναι έτοιμη για τουρνουά λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη του Euro 2024, αλλά ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είπε ότι η ομάδα δεν αισθάνεται πίεση.

Ο Νάγκελσμαν, ο οποίος ανέλαβε μετά την απόλυση του Χάνσι Φλικ τον Σεπτέμβριο, ξεκίνησε με μια νίκη και μια ισοπαλία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ακολουθούμενη από δύο συνεχόμενες ήττες στην Αυστρία και εντός έδρας από την Τουρκία τον Νοέμβριο:

«Στα δύο τελευταία παιχνίδια είχαμε ίσως πάρα πολλούς παίκτες με επιθετικό πνεύμα στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο Νάγκελσμαν σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε καλά στην προπόνηση και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε καλή απόδοση αύριο. Σχετικά με το θέμα της πίεσης, πρέπει να επαναλάβω ότι αυτά είναι πράγματα που εισάγονται από έξω. Αυτή η ψευδοπίεση δεν αφορά τη ζωή ή τον θάνατο».

Οι τέσσερις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές, είχαν μικρή επιτυχία διεθνώς μετά από τη νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 και έχουν αποκλειστεί νωρίς στα τρία τελευταία τουρνουά τους:

«Η πίεση που έχουμε είναι η πίεση να είμαστε επιτυχημένοι, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ζητήματα που έρχονται από έξω. Η αθλητική επιτυχία είναι ένα μέρος της ζωής, αλλά δεν θα τρελαθώ για κάτι που είναι διασκεδαστικό για μένα από την ηλικία των τριών ετών. Θα ήταν σοφό να απολαύσουμε το παιχνίδι», είπε ο Νάγκελσμαν.

Οι Γερμανοί θα παίξουν επίσης με την Ουκρανία στη Νυρεμβέργη στις 3 Ιουνίου πριν αντιμετωπίσουν την Ελλάδα στο Γκλάντμπαχ τέσσερις ημέρες αργότερα:

«Δεν μου αρέσει η πίεση και το “τι-αν χάσουμε”. Η ζωή είναι μεγάλη και το ποδόσφαιρο είναι μέρος της και πάντα διασκεδαστικό. Είναι ποδόσφαιρο, όχι πολιτική, ή μια σημαντική απόφαση που επηρεάζει 30.000 εργαζόμενους», είπε ο Νάγκελσμαν.

«Είναι ποδόσφαιρο και πρέπει να ξυπνήσει συναισθήματα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και αν όχι θα προσπαθήσουμε ξανά την Τρίτη».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ