20 Ιούλιος, 2019 17:07

Breaking News

Μ. Σπυράκη: Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες (video)

Μ. Σπυράκη: Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες (video)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την φράση του πρωθυπουργού για την «ολιγαρκή αφθονία» του Σερζ Λατούς, για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη πρόβαλε απόσπασμα συνέντευξης του Γάλλου φιλοσόφου που είχε παραχωρήσει το 2011 στο Κρήτη TV. Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Λατούζ τασσόταν κατά του ευρώ, πρόετρεπε την Ελλάδα να βγει εκτός του ενιαίου νομισματικού συστήματος και επιχειρηματολογούσε υπέρ της αυτονομίας της Κρήτης.

Η κυρία Σπυράκη επίσης διάβασε απόσπασμα από το επίμαχο βιβλίο του κ. Λατούζ στο οποίο τάσσοταν ανοιχτά υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή. «Ο μόνος δρόμος για μία χώρα είναι η αυτόνομη νομισματική πολιτική. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να ξαναγυρίσει στη δραχμή» γράφει ο κ. Λατούς.

Σε σχέση με το πού βάζει η ΝΔ τον πήχη στις επερχόμενες ευρωεκλογές η κα Σπυράκη τόνισε ότι οι Ελληνες θα αποδοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες. «Οι μέρες αυτές της κυβέρνησης βρίσκονται στο τέλος της» ήταν η απάντηση της κας Σπυράκη, ενώ ζήτησε και την άμεση σύγκληση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής, ώστε να πληροφορηθεί επισήμως τον τρόπο που θα διεξαχθούν όλες οι εκλογές.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, έθεσε θέμα πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού στα μακεδονικά προϊόντα και προχώρησε μάλιστα σε συγκεκριμένη καταγγελία. «Σε πρόσφατη εμπορική έκθεση οίνου. Υπήρξε αίτημα ελληνικής εταιρίας με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου για χρήση του όρου «Μακεδονικός», το οποίο απερρίφθη από την Κίνα, με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της γειτονικής χώρας.

Τέλος, η κα Σπυράκη ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συζήτηση με Έλληνες του Βελγίου, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Το Σάββατο, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και τη Δευτέρα θα παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λήμνο.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

www.ert.gr

Related posts