Μπαίνει στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός με το μυαλό στο ευρωπαϊκό

by admin
0 views

Αιτία γι’ αυτήν την καθυστέρηση είναι η εξαιρετική φετινή ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι προκρίθηκαν στον διπλό τελικό του European Cup. Υπενθυμίζεται ότι η regular season στην Α1 χάντμπολ των ανδρών ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου, ενώ ο Ολυμπιακός έδωσε στις 20 και τις 27/4 τα παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος για τους ημιτελικούς του European Cup. Η επόμενη εβδομάδα ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ, αμέσως μετά το Πάσχα (σ.σ. στις 8 και 12 Μαΐου) η εθνική ανδρών έδωσε τους αγώνες μπαράζ με την Ολλανδία για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (22/5, 15:00) την Δράμα 1986 στο κλειστό της Ηλιούπολης με στόχο να κάνει την πρώτη από τις δύο νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση στους τελικούς, αλλά και να επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης ύστερα από την… απραξία των προηγούμενων ημερών, καθώς το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του -και πρώτο μετά από αυτά με τη Φερεντσβάρος- ήταν ο πρώτος τελικός του European Cup με τη Βάλουρ στο Ρέικιαβικ (18/5). Παράλληλα, ο αγώνας με το μακεδονικό συγκρότημα είναι για την ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς η «πρόβα τζενεράλε» ενόψει του δεύτερου τελικού του European Cup με τη Βάλουρ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (25/5). Από την πλευρά του, το σύνολο του Σάκη Βαλαβάνη, το οποίο διάγει μια εξαιρετική σεζόν, στη διάρκεια της οποίας, εκτός από την παρουσία του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου, θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να κάνει την… υπέρβαση κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί στο ζευγάρι. Πάντως, αποτελεί ερωτηματικό η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστεί η Δράμα 1986 στη σειρά με τον Ολυμπιακό, καθώς μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου δεν έχει δώσει άλλο επίσημο παιχνίδι.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί στη Δράμα στις 29 Μαΐου, ενώ, αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, η ΟΧΕ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθεί στις 31/5.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο «εισιτήριο» για τους τελικούς των πλέι οφ της Handball Premier πήρε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-0 στη σειρά των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ