17 Σεπτέμβριος, 2019 12:09

Breaking News

Μια μίνι τηλεοπτική σειρά, βασισμένη σε σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Μια μίνι τηλεοπτική σειρά, βασισμένη σε σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η αληθινή ιστορία «God Fearing Man» («Ο Θεοσεβούμενος Άνθρωπος»), βασισμένη  στην αυτοβιογραφία του Χέρμπερτ Έμερσον Γουίλσον και σε σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ –το οποίο δεν μεταφέρθηκε ποτέ στην μεγάλη οθόνη- θα γίνει μίνι τηλεοπτική σειρά.

Ο πάστορας Χέρμπερτ Έμερσον Γουίλσον  έγινε ένας από τους πλέον γνωστούς ληστές τραπεζών στην αμερικανική ιστορία. Στο βιβλίο του «I Stole $16,000,000» (1956) έγραψε όλες τις λεπτομερείς για τη δράση του.

Σύμφωνα και  με σχετικό δημοσίευμα του Variety, για την παραγωγή της σειράς «God Fearing Man», ζητήθηκε η βοήθεια του Φίλιπ Χομπς, ο οποίος είχε εργαστεί ως συμπαραγωγός με τον Κιούμπρικ στο φιλμ «Full Metal Jacket» (1987).

Η μίνι τηλεοπτική σειρά θα είναι παραγωγή της Media Musketeers, μιας νέας ευρωπαϊκής κινηματογραφικής εταιρείας που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο από πρώην στελέχη της Warner Bros. και της Apple.

Ο Κιούμπρικ εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς της ιστορίας στην οθόνη πολύ γρήγορα, το διάστημα που είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του αντιπολεμικού δράματος «Paths of Glory» («Σταυροί στο Μέτωπο») του 1957. Ωστόσο, το σενάριο δεν έγινε ποτέ ταινία, καθώς ακολούθησαν τα φιλμ «Σπάρτακος» (1960) και «Λολίτα» (1962).

Το «God Fearing Man» δεν είναι το μοναδικό σενάριο του Αμερικάνου σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Ο  ίδιος είχε εργαστεί για τη δημιουργία ενός σεναρίου με θέμα το  Ολοκαύτωμα, κάτι που έμεινε μόνο στα χαρτιά όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γύρισε την ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ» (1993).

Επιπλέον, ο Κιούμπρικ άφησε πίσω του ένα μεγάλο αρχείο με σημειώσεις για τον Ναπολέοντα, συμπεριλαμβανομένου ενός σεναρίου το οποίο δεν κινηματογραφήθηκε ποτέ. Πέρυσι, ο Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε ότι ήθελε να κάνει μια μίνι σειρά, βασισμένη σε αυτή δουλειά του Κιούπρικ.

Ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της σειράς «God Fearing Man» δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Variety

Φωτογραφία: AP

 

 

www.ert.gr

Related posts