Με παράσταση του Έντρικ η Βραζιλία πέρασε από το Μεξικό

by admin
0 views

Η Βραζιλία απόλαυσε την τέλεια…προθέρμανση καθώς εξασφάλισε τη νίκη με 3-2 επί του Μεξικού στο φιλικό της πριν από το Copa America στο στάδιο «Kyle Field» στο Τέξας.

 Ο προπονητής Ντοριβάλ Τζούνιορ, ο οποίος ανέλαβε τη Βραζιλία τον Ιανουάριο, αποφάσισε να ξεκουράσει παίκτες πρώτης επιλογής όπως ο Βινίσιους Τζούνιορ, ο Ροντρίγκο και ο Ραφίνια. Η απόφασή του απέδωσε καρπούς καθώς προηγήθηκαν νωρίς όταν ο Αντρέας Περέιρα σκόραρε από πάσα του Σάβιο στο 5ο.
 Το Μεξικό απολάμβανε την πλειοψηφία της κατοχής στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχε την αιχμή για να δοκιμάσει τον τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Έντερσον αφού αποκλείστηκε με τραυματισμό στην κόγχη του ματιού.

 Η Βραζιλία διπλασίασε το προβάδισμά της εννέα λεπτά μετά την ανάπαυλα, όταν το μακρινό πλάγιο του Έντερ Μιλιτάο συνάντησε ο Γιαν Κόουτο, ο οποίος γύρισε την μπάλα πίσω στην περιοχή για να βρει μόνο του ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι.

 Ωστόσο, η μεξικανική ομάδα δεν είχε τελειώσει ακόμα, καθώς ο Χουλιάν Κοικόνες σκόραρε στο 73ο λεπτό από την υπέροχη σέντρα του Αλέξις Βέγκα, πριν ισοφαρίσει ο  Γκιγιέρμο Μαρτίνες Αγιάλα στο 92ο λεπτό.
 Αλλά ήταν το νέο-«θαύμα» Έντρικ που σφράγισε τη νίκη της Βραζιλίας τέσσερα λεπτά αργότερα, με κεφαλιά σε σέντρα του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή και πανηγύρισε δείχνοντας τη φανέλα με το όνομά του, όπως είχε κάνει παλιότερα ο Λιονέλ Μέσι στο «Μπερναμπέου», ως παίκτης της Μπαρτσελόνα.

 «Είμαι πολύ ευγνώμων στον Θεό για άλλη μια ευκαιρία να σκοράρω για την εθνική ομάδα. Χάρη στην ομάδα και την εξαιρετική δουλειά του Ντοριβάλ. Προπονηθήκαμε καλά και ελπίζω να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά γιατί ο στόχος είναι να κερδίσουμε το Copa America», είπε ο 17χρονος Έντρικ μετά τον αγώνα.

 Οι Βραζιλιάνοι αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ σε άλλο ένα φιλικό προετοιμασίας την Τετάρτη πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στο Copa America με την Κόστα Ρίκα στις 24 Ιουνίου, ακολουθούμενη από την Παραγουάη τέσσερις ημέρες αργότερα και την Κολομβία στις 2 Ιουλίου.

 Το Copa America θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.
 

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ