21 Ιούλιος, 2019 23:07

Breaking News

Με αντιπροσωπεία του κόμματος Μακρόν συναντήθηκε ο Σ. Θεοδωράκης

Με αντιπροσωπεία του κόμματος Μακρόν συναντήθηκε ο Σ. Θεοδωράκης

«Τα περισσότερα θέματα που έχει θέσει από την ίδρυση του το Ποτάμι έχουν συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Μανιφέστο του Μακρόν», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχε σήμερα, στα γραφεία του Ποταμιού, με αντιπροσωπεία του γαλλικού κόμματος En Marche του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθουν και να συζητήσουν οι πολίτες ότι υπάρχει μια νέα πρόταση για την αναγέννηση της Ευρώπης και επισήμανε στους Γάλλους συνομιλητές του, ότι οι άλλοι δρόμοι, της ακροδεξιάς αλλά και της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους τα Κίτρινα Γιλέκα – και χθες στην Ελλάδα – οι Αγανακτισμένοι – είναι αδιέξοδοι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας Ρολάντ Λεσκιούρ (Roland Lescure), βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της γαλλικής εθνοσυνέλευσης – αντάλλαξαν απόψεις για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουν τα σύγχρονα κόμματα σε αυτή την καμπή της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το νέο ευρωκοινοβούλιο πρέπει να απαντήσει κατά προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν τις εισοδηματικές ανισότητες, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, την ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα, τους κανόνες στο διαδίκτυο.

Ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας είπε πως είναι θαρραλέο να αγαπάει κανείς την Ευρώπη και να μην το κρύβει και επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα ακόμη κοινό σημείο ανάμεσα στο Ποτάμι και το En Marche. Τέλος ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη και τα στελέχη του Ποταμιού, που, από την πρώτη στιγμή, στήριξαν και προέβαλαν το μανιφέστο Μακρόν για μία ευρωπαϊκή αναγέννηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Related posts