21 Ιούλιος, 2019 23:07

Breaking News

Μεξικό: Το ίδρυμα «Ρομπέν των Δασών» επιστρέφει στον λαό τον πλούτο που αποκτήθηκε παράνομα

Μεξικό: Το ίδρυμα «Ρομπέν των Δασών» επιστρέφει στον λαό τον πλούτο που αποκτήθηκε παράνομα

Τη δημιουργία του θεσμού «Ρομπέν των Δασών» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δεσμευόμενος να επιστρέψει στον λαό τον πλούτο που απέκτησαν παράνομα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι συμμορίες της χώρας.

Το ανεξάρτητο ινστιτούτο «Ρομπέν των Δασών» θα ιδρυθεί βάσει νομοσχεδίου που συντάσσεται αυτόν τον καρό από την κυβέρνηση του Μεξικού.

«Ας επιστρέψουμε γρήγορα στον λαό ό,τι έχει κλαπεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπραδόρ. Κοσμήματα, αυτοκίνητα αλλά και κτήρια που αποκτήθηκαν παράνομα θα αξιοποιηθούν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του μεξικανικού λαού. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ιδρύματος «Ρομπέν των Δασών» τα κτήρια θα  μπορούν να αποδίδονται στους δήμους ώστε να στεγάζουν σχολεία, νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας.

Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος του Μεξικού δεν έκανε κάποια εκτίμηση για τη συνολική αξία όσων θα επιστραφούν προς όφελος του λαού ούτε έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις αναφορικά με τον τρόπο που ο παράνομος πλουτισμός θα δοθεί για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

Ο αριστερός μεξικανός πρόεδρος, θέλοντας να δώσει ο ίδιος το «καλό παράδειγμα» ταξιδεύει στην τουριστική θέση στα αεροπλάνα, κυκλοφορεί στην πόλη με ένα λευκό Φολκσβάγκεν και έχει θέσει προς πώληση το επίσημο αεροσκάφος του προκατόχου του.

Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ παρουσίασε μια σειρά μέτρων για τη στήριξη των φτωχών και των ηλικιωμένων της χώρας, προχώρησε σε περικοπή των μισθών των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ανακοινώνει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα πατάσσοντας τη διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Related posts