Μεγάλες καταστροφές σε Βόλο – Πήλιο από τον “Elias”

by admin
6 views

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι του Βόλου πρέπει να βγάλουν τόνους λάσπη από τα σπίτια τους, με κάτοικο να λέει χαρακτηριστικά: «Παρακαλάμε από την προηγούμενη πλημμύρα να καθαρίσουν φρεάτια… Ήρθαν πριν από τρεις μέρες να κάνουν τι;».

Ο Κραυσίδωνας, το ποτάμι που διασχίζει τον Βόλο, γέμισε με φερτά υλικά που κατέβασε το νερό του Πηλίου από την προηγούμενη κακοκαιρία. Λίγη βροχή τώρα πλημμύρισε τα πάντα.

Χωρίς ρεύμα και νερό

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο τμήμα του Βόλου εξακολουθεί να είναι χωρίς ρεύμα και νερό, με τον δήμαρχο του Βόλου να δηλώνει ότι το νερό είναι ακατάλληλο.

Κοντά στον ποταμό Κραυσίδωνα υπάρχει μία πηγή, στην οποία οι κάτοικοι πηγαίνουν και γεμίζουν μπουκάλια με νερό, όπως μεταδίδει στο OPEN η Μαρία Ζαφειρίου, που βρίσκεται στο σημείο

Κλείνουν βράδυ κεντρικοί δρόμοι για να καθαριστούν

Τα σχολεία του Βόλου όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά από την προσεχή Δευτέρα σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος ανέφερε: «Τη Δευτέρα με δική μου ευθύνη θα ανοίξουν τα σχολεία. Θα βγει σχετική ανακοίνωση, και ας βγουν να την ανακαλέσουν. Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο. Αν δύο-τρία σχολεία έχουν πρόβλημα θα το δούμε επί τόπου. Αναφέρομαι σε μικροπροβλήματα. Περιμένω τώρα την έκθεση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και βασική προϋπόθεση είναι όλα τα σχολεία να έχουν νερό».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι από απόψε Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ θα κλείσουν για την κυκλοφορία τρεις βασικοί οδικοί άξονες στο κέντρο του Βόλου ώστε να καταστεί εφικτός ο πλήρης καθαρισμός τους και θα δοθούν και πάλι για την κυκλοφορία τα ξημερώματα της Κυριακής

Ειδικότερα, η απαγόρευση ισχύει για τις λεωφόρους Δημητριάδος και Λαμπράκη και για την οδό Ιάσονος που αποτελούν και τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες με τον υψηλότερο κυκλοφοριακό φόρτο σε όλη την πόλη.
Αποκομμένα τα χωριά του Πηλίου

Μεγάλες οι καταστροφές και στο Πήλιο, με την ταλαιπωρία των κατοίκων να είναι πλέον καθημερινή -καθώς αναγκάζονται να διασχίζουν «βομβαρδισμένους» δρόμους για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει, καθώς και ολόκληρα κομμάτια από τις πλαγιές του βουνού. Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί και υποδομές και σπίτια και ειδικά στη Μακρινίτσα, όπου σπίτια «κρέμονται» στον αέρα, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του OPEN στο Πήλιο, Αντώνης Τσολναράς.

Οι κάτοικοι πλέον είναι με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και αγωνιούν για το πώς και πότε θα ξαναχτίσουν τον τόπο τους.
Εγκλωβισμένοι στα χωριά τους κάτοικοι της Καρδίτσας

Πολλά είναι τα χωριά και στην Καρδίτσα, στα οποία οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Στην Αστρίτσα οι τοπικοί φορείς έσπασαν τον δρόμο προκειμένου τα νερά να διοχετευτούν προς τα χωράφια και να μην πνίξουν το χωριό.

Ίδια η εικόνα και στο χωριό Ορφανά, όπου οι 300 κάτοικοι είναι για δεύτερο 24ωρο εγκλωβισμένοι. Έχουν κόψει τον δρόμο εισόδου προκειμένου να μην πλημμυρίσει το χωριό και δεν υπάρχει δίοδος να φτάσει κάποιος μέσα στον οικισμό, μεταδίδει η δημοσιογράφος Αναστασία Αργυριάδου στο OPEN.

Στο χωριό Φύλλο, ηλικιωμένοι που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αφήσουν τα σπίτια τους, μένουν τώρα στο σχολείο του χωριού.

«Δεν είχαμε πού να σταθούμε», περιγράφει ηλικιωμένη κάτοικος και αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.
ethnos.gr

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ