Μαυρογενίδης: «Είμαστε αισιόδοξοι πως πολλά από αυτά τα παιδιά θα κάνουν μία πάρα πολύ μεγάλη καριέρα»

by admin
0 views

Για την επόμενη μέρα των παικτών της Κ19 του Ολυμπιακού:“Αυτό που λέμε εμείς, ουσιαστικά, σε αυτά τα παιδιά είναι ότι η καριέρα τους ξεκινάει από τώρα και ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά. Οι ίδιοι με τη δουλειά τους, την προσπάθειά τους και την απόδοσή τους έχουν ανεβάσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Η ζωή είναι σκληρή, η επόμενη μέρα έχει απαιτήσεις, αλλά θεωρώ ότι μέσα σε αυτή τη διαδικασία, εκτός από την ποδοσφαιρική εκπαίδευση, τα παιδιά έχουν πάρει εκπαίδευση και στο πώς να λειτουργήσουν σε τέτοιες καταστάσεις. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι την επόμενη ημέρα πολλά από αυτά τα παιδιά θα κάνουν μία πάρα πολύ μεγάλη καριέρα”.

Για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι 3-4 παίκτες θα προβιβαστούν στην πρώτη ομάδα: “Είναι η δουλειά μας να προετοιμάζουμε παιδιά για να μπορούν να ανταποκριθούν στο επόμενο επίπεδο. Δεν είναι το ίδιο, μην μπερδευόμαστε, φυσικά όμως μπορούν να ανταποκριθούν, φυσικά πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά και σε πολύ περισσότερα από 3-4. Ξαναλέω ότι η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη, απαιτητική, αλλά έχουν τις βάσεις και τα εφόδια να τα καταφέρουν”.

Για το ποιο είναι το κρίσιμο σημείο για αυτά τα παιδιά και τι τους συμβουλεύει ο ίδιος: “Νομίζω ότι πρέπει να μείνουν ταπεινοί και να μη θεωρήσουν ότι αυτή η στιγμή, που είναι τεράστια και ανεπανάληπτη, ότι είναι το μέγιστο που μπορούν να κάνουν στην καριέρα τους. Όλα ξεκινάνε από αύριο για τους περισσότερους από αυτούς, υπάρχουν υποχρεώσεις και για την Κ19 και για την β’ ομάδα οπότε η σεζόν είναι ακόμη μπροστά μας, οπότε εμείς αύριο έχουμε προπόνηση. Κατά την άποψή μου, όταν θα μείνουν ταπεινοί, θα έχουν την υγεία τους και θα είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους θα τα καταφέρουν. Γιατί αυτο ήταν ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που ήξερε τί έπρεπε να κάνει μέσα στο γήπεδο”.

Για την άριστη συνεργασία του με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο:“Η συνεργασία έχει να κάνει και με τους ανθρώπους και με τη φιλοσοφία που θέλουμε να έχουμε ως ακαδημία. Εάν έχουμε μία κοινή γλώσσα, έναν κοινό δρόμο, είναι αρκετά πιο εύκολο. Όταν ξέρουμε τι ζητάμε και ξέρουμε τη μεθοδολογία που θα επιλέξουμε για να αναπτύξουμε τα παιδιά ποδοσφαιρικά. Ο Σωτήρης είναι ένα πρόσωπο που τον ξέρω πολύ περισσότερο πριν έρθει στον Ολυμπιακό, είναι ένας θαυμάσιος προπονητής, ένας θαυμάσιος χαρακτήρας. Είναι τιμή μας και στην Ακαδημία και στον σύλλογο που τον έχουμε. Θεωρώ ότι και για αυτόν το μέλλον θα είναι πάρα πολύ λαμπρό”.

Για το πώς ένιωσε ο ίδιος με την κατάκτηση του τροπαίου: “Εγώ χθες ειλικρινά δεν πανηγύρισα πάρα πολύ επειδή ένιωσα μία τεράστια ανακούφιση για τον σύλλογο. Ήθελε μία μεγάλη επιτυχία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έκανε τεράστιες προσπάθειες, είχε και έχει πάντα μεγάλες προσδοκίες αυτός ο σύλλογος για να καταφέρει και στην Ευρώπη. Το χθεσινό ήταν κάτι το ανεπανάληπτο γιατί αν δείτε την πορεία αυτής της ομάδας τη φετινή σεζόν, οι αντίπαλοι που είχαμε ήταν παραδοσιακοί σύλλογοι, τεράστιοι σύλλογοι που επενδύουν τεράστια ποσά στις Ακαδημίες τους. Σε αυτό το σημείο θέλουμε και εμείς να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο γιατί και χθες τον είδαμε πάρα πολύ χαρούμενο. Έχει επενδύσει, έχει πιστέψει και νομίζω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια αυτή η προσπάθεια και οι κόποι του ανταμείβονται”.

Για την αλλαγή που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στις Ακαδημίες: “Να ξέρετε ότι αυτό δεν σταματάει, δεν είναι κάτι που το κάναμε σήμερα και μπορεί να ξαναγίνει αύριο. Οι φουρνιές δεν είναι ίδιες, οι απαιτήσεις όμως θα είναι εκεί. Φτάσαμε σε ένα σημείο που πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα και στην Ευρώπη, οπότε ο στόχος και της Ακαδημίας είναι από την επόμενη ημέρα να έχει πολύ καλό πρόσωπο και στην Ευρώπη”.

Για το αν νιώθει την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 και την παρουσία της πρώτης ομάδας στους “4” του Conference League ως μία δικαίωση: “Είναι δικαίωση και για αυτό το ανέφερα πριν. Νιώθω ανακουφισμένος, οι προσδοκίες μας, οι ελπίδες μας και η αγωνία μας είναι να πάει μέχρι τον τελικό και η πρώτη ομάδα. Κατά την άποψή μου, ίσως αυτή να αποδειχτεί μία από τις ιστορικότερες χρονιές του Ολυμπιακού, ερχόμενη και η σεζόν των 100 χρόνων, νομίζω ότι η απαρχή δείχνει πολύ σπουδαία”.//ΓΡ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ