Μαρινάκου και Αναγνώστου στην αφετηρία των 10.000 μέτρων

by admin
1 views

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και Κ23 στα 10.000 μ., φιλοξενείται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην πόλη των Τρικάλων και αναμένεται να προσφέρει και φέτος συγκινήσεις με τη συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών μεγάλων αποστάσεων της χώρας.

Ο Μάριος Αναγνώστου, τέσσερις διαδοχικές φορές πανελληνιονίκης στην απόσταση θα έχει δίπλα του, όπως και πέρυσι, τον Κώστα και τον Νίκο Σταμούλη του ΓΑΣ Αγρινίου, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα το 2023. Ο Νίκος Σταμούλης δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού πρόσφατα κέρδισε στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας τον τίτλο του πανελληνιονίκη.

Εκκίνηση θα πάρει και ο Παναγιώτης Πετρουλάκης του ΓΑΣ Ιλισσός που τερμάτισε δεύτερος στην Πηγή στα 10.000 μέτρα, ο εφτά φορές νικητές στο θεσμό, 42χρονος Δήμος Μαγγίνας (Παμμηλιακός ΑΣ) και ο θριαμβευτής του αγώνα το 2018 και το 2019, Γιώργος Τάσσης (ΓΣ Σπαρτιατικός).

Στις γυναίκες, μετά τις φετινές νίκες της στα 8.000 μ. στην Πηγή Τρικάλων και στον ημιμαραθώνιο, η Αναστασία Μαρινάκου του Παναθηναϊκού συνεχίζει να δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε πιο μεγάλες αποστάσεις και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και στα 10.000 στο Αίγιο.

Η περσινή νικήτρια, Μαρία Κάσσου, δεν πρόλαβε να ετοιμαστεί γι’ αυτόν τον αγώνα, ύστερα από ένα πρόβλημα τραυματισμού που την ταλαιπώρησε, αλλά στο Αίγιο θα βρίσκονται, η νικήτρια του 2022, Ειρήνη Τσουπάκη, του 2019, Ελευθερία Πετρουλάκη (ΓΣ Σπαρτιατικός), η τρίτη στο πανελλήνιο σε ανώμαλο έδαφος και στον ημιμαραθώνιο, Παναγιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισσός), αλλά και η πέντε φορές πανελληνιονίκης, Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009).//ΜΠ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ