Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο

by admin
8 views

Ζητήσαμε από μεγάλους και μικρότερους εκδοτικούς οίκους να μας κάνουν τις δικές τους βιβλιοπροτάσεις. Στο άρθρο περιλαμβάνονται και οδηγίες για το πώς μπορούμε να κάνουμε τις online παραγγελίες μας. Τις αποστολές των βιβλίων στα σπίτια μας αναλαμβάνουν οι εκδοτικοί οίκοι.

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

 Η μέρα μου σε άσπρο-μαύρο
Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφηση: Σοφία Γαλή
Για παιδιά από 4 ετών και πάνω

Δεν είναι φορές που τα βλέπεις όλα μαύρα, κατάμαυρα σαν το βαθύ σκοτάδι, επειδή νομίζεις ότι σου πηγαίνουν όλα στραβά και ανάποδα; Και κάτι τέτοιες στιγμές στενοχωριέσαι ή θυμώνεις και εύχεσαι να ήσουν σούπερ ήρωας για να λύνεις οποιοδήποτε πρόβλημα στη στιγμή; Ίσως, όμως, οι κακές στιγμές να μην είναι τόσο μαύρες τελικά, και το μόνο που χρειάζεται είναι να βλέπουμε τα πράγματα με περισσότερο χρώμα! Η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία αφορούν στον τρόπο που ερμηνεύουμε τα γεγονότα, καθώς και στις προσδοκίες μας για το μέλλον. Η μέρα μου σε άσπρο-μαύρο βοηθά τα παιδιά να ερμηνεύσουν τις αποτυχίες του ως προσωρινές και εφήμερες, ως μεμονωμένα περιστατικά τα οποία οφείλονται κατά βάση σε εξωγενείς παράγοντες, παρά σε προσωπική υπαιτιότητα, και να καταλάβουν πως είναι στο δικό τους χέρι να μην τα παρατήσουν και κυρίως να μην παρασυρθούν από θυμό ή γκρίνια για να δυσκολέψουν τις ζωές των γύρω τους.

Το βιβλίο μπορεί κάποιος να το παραγγείλει online εδώ.

Το μικρό σκουλήκι, ο Ναπολέων
Συγγραφέας: Σωτήρης Χατζάκης
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Για παιδιά από 4 ετών και πάνω

Σε ένα πελώριο και απέραντο καφέ χωράφι ένα μικρό σκουλήκι γεννιέται. Κάνει όνειρα… όνειρα μεγάλα, όνειρα αυτοκρατορικά! Στητό και αγέρωχο, το μικρό σκουλήκι ο Ναπολέων περιμένει την ώρα και τη στιγμή που θα πραγματοποιήσει το μεγάλο σχέδιό του. Θα γίνω μεγάλο, θα γίνω βασιλιάς! Θα βασιλέψω σ’ αυτό το χωράφι, που θα είναι η χώρα μου, ψιθυρίζει… Μια όμορφη ιστορία για τη μισαλλοδοξία, για την απληστία και την έπαρση ενός απλού σκουληκιού, που η υπέρμετρη φιλοδοξία του το έκανε να ξεπεράσει κάθε μέτρο.

Το βιβλίο μπορεί κάποιος να το παραγγείλει εδώ.

Ο Βαρόνος που Δ.Ε.Π.Υ.
Συγγραφέας: Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα
Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

Ένας μικρός γάιδαρος, απόγονος μιας «μεγάλης» οικογένειας, αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Το σχολείο για αυτόν είναι ένα μαρτύριο! Τι θα συμβεί όταν ανακοινώνεται στην οικογένεια ότι οι υπερβολικές αταξίες του οφείλονται σε μια διαταραχή που λέγεται Δ.Ε.Π.Υ. ή, αλλιώς, στα απλά γαϊδουρινά, κάτι σαν Δεν Έχει Πολλή Υπομονή; Ο ίδιος πάλι πιστεύει πως για όλα αυτά φταίει ένας θηλυκός ψύλλος με τσιριχτή φωνή που κατοικεί στα αυτιά του και ελέγχει το μυαλό του. Όλα θα αλλάξουν, όταν η ίδια του η παραξενιά θα γίνει αιτία να σωθούν όλοι από βέβαιη καταστροφή. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται ένα ελάττωμα να είναι μόνο ελάττωμα…

Μία ιστορία γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια για τις ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και στοχεύουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της ενσυναίσθησης.

Το βιβλίο μπορεί κανείς να το παραγγείλει εδώ.

Eκδόσεις Μεταίχμιο

Βαλκανική Τριλογία
Συγγραφέας: Olivia Manning
Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Ένα μεγάλο έργο για έναν μεγάλο έρωτα και έναν μεγάλο πόλεμο. Η Βαλκανική Τριλογία είναι η ιστορία ενός γάμου και ενός πολέμου, ένα πολυσύνθετο αριστούργημα στο οποίο η Olivia Manning ζωντανεύει την αβεβαιότητα που επικρατεί στις ζωές των πολιτών όταν βρίσκονται υπό στρατιωτική πολιορκία. Κέντρο του ενδιαφέροντος της Manning δεν είναι το πεδίο της μάχης, αλλά η καφετέρια και η κουζίνα, η κρεβατοκάμαρα και ο δρόμος, η καθημερινότητα των απλών πολιτών που έχει διαταραχτεί από τον πόλεμο και όμως παραμένει απαράλλαχτη. Οι σύγχρονοι αναγνώστες τής Βαλκανικής Τριλογίας θα τη θαυμάσουν σίγουρα ως τεχνικό επίτευγμα, ως αξιανάγνωστο βιβλίο και ίσως ακόμα και ως λεπτομερές ιστορικό ντοκουμέντο. Ωστόσο, αυτό που μάλλον θα εντυπωσιάσει το σημερινό αναγνωστικό κοινό περισσότερο από καθετί άλλο είναι η αξία της ως ένα ολοκληρωμένο χρονικό μιας σημαντικής περιόδου για τη συναισθηματική εξέλιξη της δυτικής κοινωνίας.

Η τριλογία
Συγγραφέας: Νίκος Θέμελης
Στην έκδοση περιλαμβάνονται για πρώτη φορά σε έναν τόμο τα τρία ιστορικά μυθιστορήματα του Νίκου Θέμελη: Η Αναζήτηση, Η Ανατροπή και Η Αναλαμπή.

Η Αναζήτηση: Έξι πρόσωπα αφηγούνται ισάριθμες ιστορίες και συνθέτουν συγχρόνως την περιπέτεια ζωής του κεντρικού ήρωα και των σχέσεών τους μαζί του. Σχέσεις εξουσίας και δεσμοί καταπίεσης, αλλά και σχέσεις φιλίας και έρωτα, ελευθερίας και δημιουργίας. Σ’ έναν κόσμο που φεύγει και σ’ έναν κόσμο που έρχεται, στα τέλη του προπερασμένου αιώνα και στις αρχές του 20ού, κάποιοι αναζητούν καινούριες απαντήσεις, συγκρούονται για τις ιδέες τους, κυνηγούν προσωπικά και συλλογικά οράματα.

Η Ανατροπή: Λίγο πριν από το γύρισμα του 1900, ενώ η αστική τάξη διευρύνει την ακτινοβολία της και την ισχύ της, οι αυτοκρατορίες που απλώνονται στη χερσόνησο του Αίμου μέχρι ψηλά στη Νότια Ρωσία αμφισβητούνται από κάθε λογής κινήματα. Κινήματα απελευθέρωσης από δυνάστες ή κατακτητές, από αλλοεθνείς ή αλλόδοξους, απ’ οτιδήποτε κρατάει τον κόσμο δεμένο στο χθες, στο τέλμα, στην υποταγή, πνίγει τις ικανότητές του και κάθε φωνή για ελευθερία και δικαιοσύνη. Στον κόσμο αυτό, μια γυναίκα αποφασίζει τον δικό της μακρύ δρόμο για μια ζωή που θέλει η ίδια να ορίζει με τα αισθήματά της, τις ιδέες της και τις επιλογές της. Μια ζωή που η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη, μαζί με τις ανατροπές που παρασέρνουν έθνη και κοινωνίες.

Η Αναλαμπή: Η ιστορία μιας οικογένειας που θέλει να προκόψει, ν’ ανεβεί κοινωνικά, να ορίσει την ταυτότητά της με την αστική τάξη στην οποία ανήκει. Το μεγάλο μυστικό της οικογένειας που σέρνεται πάνω από τριάντα χρόνια και τη σφραγίζει. Δρόμοι ζωής, που αναμετρώνται με τη Μεγάλη Ιδέα, τον Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξετυλίγονται στην Πάτρα, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο Βερολίνο.


Ένα παιδί από το πουθενά
Συγγραφέας: Άλκη Ζέη
Το τελευταίο της μυθιστόρημα για παιδιά – θα λέγαμε για όλους!

Η Άλκη Ζέη γράφει µε τη φωνή ενός παιδιού και αφηγείται την περιπέτεια του να μεγαλώνεις σήμερα. Μπορεί η λύση που αναζητά ο μικρός της ήρωας να κρύβεται στα απλούστερα πράγματα; Μπορεί ο κόσμος να εξημερωθεί;

Απόσπασμα από το βιβλίο
Με λένε Ίκαρο Λαµπρίδη και μένω στο Παγκράτι στην οδό Δικαιάρχου µε την οικογένειά µου. Η οικογένειά µου είναι η θεία µου, η Ελένη-Ιοκάστη Καποδίστρια, το Αγόρι κι εγώ. Είμαι δέκα χρονών. Την ιστορία της οικογένειάς µου τη μαθαίνω κάθε Πέμπτη, όταν έρχονται οι φίλες της Ελένης-Ιοκάστης να παίξουν μπιρίµπα. Κάθονται στο καθιστικό γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και παίζουν μιλώντας ασταμάτητα. Ακούω τη θεία µου να λέει στις φίλες της: «Από πού βρέθηκαν αυτά τα ξανθά μαλλιά; Κανείς στο σόι µας δεν είχε. Θαρρείς και αυτό το παιδί ήρθε από το πουθενά». Ώρες ώρες το πιστεύω κι εγώ πως ήρθα από το πουθενά.

**Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες των βιβλίων συνεχίζονται κανονικά μέσω του e-shop των εκδόσεων Μεταίχμιο. Στο footer menu του ιστότοπου μπορεί να βρει κανείς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις παραγγελίες.

Εκδόσεις Πατάκη

Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε
Συγγραφέας: Ρόζι Γουόλς
Μετάφραση: Ειρήνη Αποστολάκη

Φανταστείτε ότι συναντάτε έναν άνδρα, ερωτεύεστε µε την πρώτη µατιά και περνάτε µαζί του επτά αξέχαστες ηµέρες. Είναι αµοιβαίο, είστε σίγουρη. Ποτέ άλλοτε δεν έχετε νιώσει τέτοια βεβαιότητα για κάτι. Όταν λοιπόν εκείνος φεύγει για τις κανονισµένες από καιρό διακοπές και σας υπόσχεται ότι θα σας τηλεφωνήσει, εσείς δεν έχετε καµία αµφιβολία ότι θα το κάνει. Κι όµως… Ο καιρός περνάει. Οι φίλοι σας επιµένουν πως πρέπει να τον ξεχάσετε, όµως εσείς ξέρετε πως δεν έχουν δίκιο: κάτι πρέπει να του έχει συµβεί. Κάποιος λόγος κρύβεται πίσω από τη σιωπή του. Τι κάνετε όταν τελικά διαπιστώνετε ότι όντως υπάρχει λόγος· και ο λόγος είναι κάτι που κανένας από τους δυο σας δε µοιράστηκε µε τον άλλον τις µέρες που περάσατε µαζί – η αλήθεια;

365 παιχνίδια

Ένα βιβλίο με 365 έξυπνα παιχνίδια, ένα για κάθε µέρα του χρόνου! Παιδιά, ελάτε να διασχίσουµε λαβύρινθους, να λύσουµε σουντόκου και γρίφους, να χρωµατίσουµε εικόνες και να ξετρυπώσουµε τις διαφορές…

 

 

 

 

Παιχνίδια αντιβαρεμάρας με μολύβι και χαρτί για μικρά παιδιά

Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο από απλά παιχνίδια για δύο παίκτες, ειδικά σχεδιασμένα για μικρά παιδιά. Έτσι τα παιδιά, απλώς διασκεδάζοντας, θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην παρατηρητικότητα και στη λογική, παίζοντας εναλλάξ το ένα μετά το άλλο! Το βιβλίο περιέχει δέκα διαφορετικά παιχνίδια. Μπορείς να κόψεις τις σελίδες και να τις έχεις πάντα μαζί σου!

 

**Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του βιβλιοπωλείου Πατάκη.

 Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Ζήσε όπως η γάτα, Βιβλίο ΙΙ – Η τέχνη του να ζεις ευτυχισμένα
Συγγραφέας: Στεφάν Γκαρνιέ
Μετάφραση: Κρίστυ Κουνινιώτη

Στη συνέχεια του bestseller Ζήσε όπως η γάτα, ο Στεφάν Γκαρνιέ αποκαλύπτει στις σελίδες του βιβλίου του 101 μαθήματα ζωής. 101 μυστικά, τα τελευταία που του ψιθύρισε ο γάτος του ο Ζιγκί προτού «φύγει», αποσπώντας του την υπόσχεση ότι θα τα μεταφέρει στους αναγνώστες.

 

Άνθρωποι και Ρομπότ – Οι Προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης
Συγγραφέας: Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Το όριο ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία και την πραγματικότητα γίνεται δυσδιάκριτο στις μέρες μας. Χάρη στην αλματώδη πρόοδο της τελευταίας δεκαετίας, η τεχνητή νοημοσύνη διεισδύει στις πιο διαφορετικές πλευρές της σύγχρονης ζωής. Το βιβλίο σκιαγραφεί την ιστορική εξέλιξη των αυτόνομων μηχανών και αποτιμά επιτεύγματα και αποτυχίες, προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις μεγάλες ανατροπές που φέρνει η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στην εργασία, στον πολιτισμό και στη γεωπολιτική.

**Τα βιβλία είναι διαθέσιμα προς αγορά από την ιστοσελίδα του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Εκδόσεις Καστανιώτη

Αθώα πλάσματα
Συγγραφέας: Αλέξης Σταμάτης

Ένας ιδιωτικός ερευνητής εμπλέκεται σε μια πολύ περίεργη ιστορία, οδηγείται στα σκοτεινά μονοπάτια ενός άλλου κόσμου, όπου κυριαρχεί το Κακό με μια μορφή που δεν έχει ξανασυναντήσει, ούτε έχει καν διανοηθεί.

 

 

 

Στιγμιότυπα
Συγγραφέας: Κλάουντιο Μάγκρις
Μετάφραση: Μαρία Σπυριδοπούλου

Ο Μάγκρις στο βιβλίο του Στιγμιότυπα συνθέτει μια ανθολογία με μικρές και μεγάλες πτυχές της καθημερινότητας, της πολιτικής, της κοινωνίας, της δικής μας ιδιωτικής ζωής.

 

 

 

Το Λουζεράκι
Συγγραφέας: Ελένη Τασοπούλου
Για παιδιά από 10 ετών και άνω

Μια ιστορία ενηλικίωσης, μια γλυκόπικρη και συνάμα τρυφερή ματιά στην εφηβεία, με διλήμματα που πρέπει να αντιμετωπίζουμε και επιλογές που ίσως καθορίζουν όλη μας τη ζωή.

 

 

**Μπορείτε να προμηθευτείτε τα βιβλία ηλεκτρονικά, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Εκδόσεις Κέδρος

Ιδού εγώ
Συγγραφέας: Tζόναθαν Σάφραν Φόερ
Μετάφραση: Άρης Σφακιανάκης- Ηρώ Σκάρου

Ο Τζέικομπ και η Τζούλια Μπλοχ έχουν προβλήματα… πολλά προβλήματα. Προσπαθούν να πείσουν τον υπερήλικα παππού τού Τζέικομπ να μπει σε οίκο ευγηρίας· προετοιμάζονται για μια οικογενειακή συνάθροιση την οποία κανείς δεν επιθυμεί πραγματικά· κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αποβληθεί ο μεγαλύτερος γιος τους από το σχολείο· ο σκύλος τους έχει ακράτεια· και, εν μέσω όλων αυτών, η Τζούλια ανακαλύπτει ερωτικά μηνύματα στο κινητό του Τζέικομπ. Ο γάμος τους κλονίζεται. Ενώ η οικογενειακή κρίση κορυφώνεται, ένας καταστροφικός σεισμός ενεργοποιεί μια ραγδαία κλιμακούμενη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και όλοι πρέπει να πάρουν θέση.

Η σκιά του Κυβερνήτη
Συγγραφέας: Άρης Σφακιανάκης

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, που καταπιάνεται με τα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια, του σπουδαίου Κερκυραίου πολιτικού και θεμελιωτή του ελληνικού κράτους, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα ως σωτήρας και έμεινε στην Ιστορία σαν μια ευκαιρία που χάθηκε.

 

 

Φρίντριχ, ένας σπουδαίος ντετέκτιβ
Συγγραφέας: Φίλιπ Κερ
Μετάφραση: Στεφανία Φέρρο
Για παιδιά από 12 ετών

Βερολίνο, 1933. Ο Φρίντριχ Κίσελ είναι δεκατριών χρονών και μέχρι τώρα το συγκλονιστικότερο γεγονός της ζωής του είναι ότι βρέθηκε στην πρεμιέρα της κινηματογραφικής μεταφοράς του αγαπημένου του βιβλίου Ο Αιμίλιος και οι ντετέκτιβ. Και μάλιστα ήταν καλεσμένος του ίδιου του συγγραφέα, Έριχ Κέστνερ. Ο Φρίντριχ ονειρεύεται να γίνει κάποτε πραγματικός ντετέκτιβ.

**Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραγγείλουν τα βιβλία διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Κέδρος.

 Εκδόσεις Ίκαρος 

Ο τελευταίος φύλακας
Συγγραφέας: Δημήτρης Οικονόμου

Το μυθιστόρημα αυτό καταπιάνεται με την άγνωστη, τόσο ιστορικά όσο και λογοτεχνικά, δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής του 1940 και την αντίσταση στο Καλπάκι, για να καταλήξει στα χρόνια του Εμφυλίου. (Διαθέσιμο και ως e-book από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Ίκαρος, καθώς και από το ibookstore της Apple).

 

Σπίτι με ονόματα
Συγγραφέας: Colm Tóibín
Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου

Σε άγρια τοπία, που παραπέμπουν στις απομονωμένες περιοχές της Ιρλανδίας, ο Colm Tóibín εμπνέεται από τους τρεις Τραγικούς προσδίδοντας στους χαρακτήρες τής ελληνικής τραγωδίας το στοιχείο μιας απροσδόκητης ανθρωπιάς που θα μας στοιχειώνει για πολύ καιρό. (Διαθέσιμο και ως e-book από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Ίκαρος, καθώς και από το ibookstore της Apple).

 

Σιλουανή
Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Για παιδιά από 7 ετών

Η ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Βαρετό! Όμως ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν… Και η Σιλουανή θα τους δείξει τα μονοπάτια, μετατρέποντας την κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια.

**Όλα τα βιβλία διατίθενται προς αγορά από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Ίκαρος. Αρκετοί από τους τίτλους των βιβλίων διατίθενται προς αγορά και σε ηλεκτρονική μορφή (e-books).

Εκδόσεις Αιώρα

Χριτς-Χρατς!
Συγγραφέας: Κρέινα Μάνσφιλντ
Εικονογράφηση: Κέλλυ Μέιβ
Μετάφραση: Άννα Μαθοπούλου

Η Χρύσα λατρεύει τη χειροτεχνία. Της αρέσει πολύ να πιάνει το ψαλίδι και να κόβει ή να κουρεύει ό,τι βρει μπροστά της, ακόμη και το καλό καπέλο της γιαγιάς! Δεν σταματά πουθενά. Θα γλιτώσει κανείς από το ασταμάτητο ψαλίδι της;

 

 

Κι ο προφήτης είπε… Επιλογές από τον Προφήτη
Συγγραφέας: Χαλίλ Γκιμπράν
Μετάφραση: Γιώργος Φωκάς

Τι μένει αναλλοίωτο στον χρόνο; Τα οικουμενικά θέματα που μας απασχολούν όλους, πέρα από αντιλήψεις και δόγματα: η αγάπη, η ελευθερία, η αυτογνωσία, η φιλία, τα συναισθήματα του πόνου και της ηδονής, της χαράς και της λύπης… Κλασικά και επίκαιρα συνάμα τα κείμενα του Γκιμπράν, με τον απλό ποιητικό λόγο του, που εδώ κι έναν αιώνα συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί.

 

 

Οι διάφανοι
Συγγραφέας: Οντζάκι
Μετάφραση: Μαρία Παπαδήμα

Σε μια ετοιμόρροπη πολυκατοικία, στη φρενήρη πόλη της Λουάντας, ένας μικρόκοσμος εργάζεται, γελά, κάνει σχέδια, ερωτεύεται και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα. Σαγηνευτικό μείγμα μαγικού ρεαλισμού, καυστικής πολιτικής σάτιρας, τρυφερής κωμωδίας και λογοτεχνικού πειραματισμού, το μυθιστόρημα του Οντζάκι ζωγραφίζει ένα ασυναγώνιστο πορτρέτο της αστικής όψης της Αφρικής.

**Τα βιβλία είναι διαθέσιμα από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Αιώρα.

 Εκδόσεις Ο Μωβ Σκίουρος

Αντιγόνη-Ιφιγένεια: Περί υμεναίων και υμένων
Συγγραφέας: Κάκια Τζαννετή

Ένα θεατρικό έργο γραμμένο στα χνάρια του Μποστ. «Στα συν θα πρόσθετα τον διάχυτο σουρεαλισμό που διαπερνά το έργο και το ότι κάνει μπαμ από μακριά πως δεν γράφτηκε στο πόδι. Αποπνέει γνώση βαθιά, μόχθο, ιδρώτα και μεράκι…». (Κώστας Μποσταντζόγλου, από τον πρόλογο του βιβλίου).

 

 

Ροδάκινα
Συγγραφέας: Ευριπίδης Μακρής

Σ’ ερωτεύτηκα μέσα από μια φωτιά, τόσο ισχυρή, που στο φιλί παρέδωσα κάθε ίχνος ορίων, κάθε ορίζουσα, κάθε επίταξη, επιταγή ή λύτρωση. Τόσα όνειρα παρέμεναν ανεκπλήρωτα κι εγώ σαρκωνόμουν και μορφωνόμουν προς το εσώτερο, ίδιος μεγάλος ερωτικός, προς το παν το δικό σου…

 

 

Κυρίαρχοι Πονηροί Λογισμοί
Συγγραφέας: Νατάσα Σίδερη

Εφτά διηγήματα, εφτά ιστορίες εγκλεισμού, εφτά κτίρια που οι τοίχοι τους διαποτίστηκαν από αμαρτίες ανθρώπων, εφτά ήρωες που παλεύουν ή όχι να ξεφύγουν. Εφτά αμαρτήματα που ενώ στη Δύση κατηγοριοποιήθηκαν γρήγορα απειλώντας ψυχές με αιώνια καταδίκη, στην Ελλάδα κατέφτασαν με λιγότερη φόρα, ως κυρίαρχοι πονηροί λογισμοί.

 

**Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραγγείλουν τα βιβλία

Εκδόσεις Το Ροδακιό

Διονυσία
Συγγραφέας: Αντώνης Νικολής.

Η Διονυσία ή Διονυσώ ή Διασουνιώ, στο νησί της Κω, έχει στον κήπο της τα πιο όμορφα λουλούδια και μυριστικά. Στην κουζίνα της, που αστράφτει από νοικοκυροσύνη, μαγειρεύονται οι πιο λεπτές γεύσεις της Δύσης και της Ανατολής. Κάπου ανάμεσα στα ζουμπούλια και στο μαλεμπί φωλιάζει ο κίνδυνος σα μαύρο χνουδωτό σκαθάρι…

 

 

Το ελάχιστο ίχνος
Συγγραφέας: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης

Πρόκειται για το τρίτο μυθιστόρημα του συγγραφέα από το 2000 -όταν κυκλοφόρησαν κάνοντας αίσθηση Οι τέσσερις τοίχοι– και μοιάζει με ουράνιο τόξο: γιατί σ’ αυτό συνοψίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα -χρωματική, αισθηματική και βιωματική- η πολυτάραχη ζωή ενός ανθρώπου…

 

 

Είναι ο Πάνθηρας Ζωντανός;
Συγγραφέας: Νίκη Μαραγκού

Ένα μυθικό πρόσωπο της πνευματικής και κοινωνικής ζωής στην μεταπολεμική Αμμόχωστο ήταν ο Ευάγγελος Λουίζος, αισθητής, εκδότης, που συνδέθηκε στα νιάτα του με την ομάδα Κατσίμπαλη, Καραντώνη, Ελύτη, Αντωνίου κ.ά. και φιλοξένησε στο σπίτι του τον Ελύτη και τον Σεφέρη. Ένα μεγάλο μέρος της αγάπης του Σεφέρη για την Κύπρο ανήκει στον «μάστρο», όπως αποκαλούσε ο Σεφέρης τον Λουίζο. Ασχολήθηκε με κυπρολογικές έρευνες και ίδρυσε το 1966 στην Αμμόχωστο, με προτροπή του Σεφέρη, τον εκδοτικό οίκο Les Editions L’ Oiseau. Στην Αμμόχωστο έζησε μέχρι το 1974. Μεγάλη ήταν η φιλία του και με τη Νίκη Μαραγκού, στην οποία έλεγε συχνά, όταν τον επισκεπτόταν στη Λευκωσία μετά την εισβολή: «Γράφε αυτά που σου λέω, για να ξέρετε τι θα βρείτε όταν θα πάτε πίσω.» Έτσι, όταν εκείνος πέθανε το 1993, οι αναμνήσεις της Νίκης Μαραγκού από εκείνον έγιναν ένα μισοπραγματικό-μισοφανταστικό αφήγημα…

**Τα βιβλία των εκδόσεων Το Ροδακιό φτάνουν στους αναγνώστες κατόπιν παραγγελίας μέσω  e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] και με αποστολή μηνύματος (inbox) στην ιστοσελίδα των εκδόσεων στο Facebook.


Επιμέλεια κειμένου: Μπέττυ Σαβούρδου

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://www.americanbrandzusa.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.oneidacommunity.org/profile/slot-gacor/profile

https://ar.l2c.info/profile/slot-gacor/profile

https://www.honeymoonbrewery.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.gentryfox.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.mhtheverb.com/profile/slot-gacor/profile

https://ja.ole-stars.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.chateaumeichtry.co/profile/slot-gacor/profile

https://en.laoliusp.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.bluemoundtexas.org/profile/situs-slot-gacor-2022/profile

https://www.spselca.net/profile/slot-gacor/profile

https://www.luxurymealsfromhome.com/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.agecrofthall.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.thealligatorsmouth.co.uk/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.vadimbondar.ru/profile/slot-gacor/profile

https://www.hemsleyconservationcentre.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.palaiawinery.com/profile/situs-slot-gacor/profile

https://hu.rbmbeds.co.uk/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.wix-forum-community.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.3dprinthubasia.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.nativepublicmedia.org/profile/sbobet88/profile

https://www.ducoqalane.fr/profile/sbobet88/profile

https://www.mynbest.info/profile/sbobet/profile

https://www.bedwettingandaccidents.com/profile/sbobet88/profile

https://www.belizebirdrescue.com/profile/sbobet88/profile

https://www.thecorecollaborative.com/profile/sbobet88/profile

https://www.paaltheatre.com/profile/sbobet88/profile

https://www.3sonsbrewingco.com/profile/sbobet88/profile

https://www.elite11.com/profile/sbobet88/profile

https://www.custommattressfactory.com/profile/sbobet88/profile

https://www.farmbasededucation.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.gchatelain.com/profile/slot-gacor/profile

https://en.moplaypiano.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.mansioninmay.org/profile/slot-gacor/profile

https://ru.yodapeople.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.beaconbookbox.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.edmontonskiclub.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.nwiaa.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.bpp.ak.gov.ng/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.wix-blog-community.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.mis.rahul.ac.in/profile/slot-gacor/profile

https://www.chestnutgroup.co.uk/profile/slot-gacor/profile

https://www.claudia-binder.at/profile/slot-gacor/profile

https://www.marketingbox.mx/profile/slot-gacor/profile

https://www.nanotechnologyworld.org/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.espacosilvestre.org.br/profile/slot-gacor/profile

https://www.squirrellsridingschool.co.uk/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.samueldelany.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.pyramidvalley.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.gamerheadspodcast.com/profile/slot-gacor/profile

https://cynbanews.com/community/profile/slot-gacor-terpercaya-2022/

https://www.masterthenec.com/community/profile/daftar-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/

https://schedulecar.com/community/profile/slot-gacor-terpercaya/

https://schedulecar.com/community/profile/slot-paling-gacor/

https://cynbanews.com/community/profile/slot-paling-gacor/

https://schedulecar.com/community/profile/bocoran-slot-gacor-hari-ini/

https://cynbanews.com/community/profile/bocoran-slot-gacor-hari-ini/

https://schedulecar.com/community/profile/slot-gacor-terbaru/

https://cynbanews.com/community/profile/slot-gacor-terbaru/

https://www.bauschdental.com/profile/judi-slot-online-jackpot-terbesar-maxwin/profile

https://www.medmotion.org/profile/judi-slot-online-jackpot-terbesar-maxwin/profile

https://www.bauschdental.com/profile/slot-bonus-new-member-100-terpercaya/profile

https://www.medmotion.org/profile/slot-bonus-new-member-100-terpercaya/profile

https://www.bauschdental.com/profile/10-Situs-BO-Slot-Gacor-Gampang-Menang/profile

https://www.medmotion.org/profile/10-Situs-BO-Slot-Gacor-Gampang-Menang/profile

https://www.bauschdental.com/profile/daftar-10-situs-judi-slot-online-gacor-terbaru/profile

https://www.medmotion.org/profile/daftar-10-situs-judi-slot-online-gacor-terbaru/profile