Κ. Μητσοτάκης: Να θυμηθούμε ποια κυβέρνηση εργάζεται στην Ευρώπη και φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα

by admin
0 views

Στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει τις περιοδείες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. «Η κυβέρνηση εργάζεται στην Ευρώπη προς όφελος όλων χωρίς να λαϊκίζει», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη και σε εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στην πόλη. “Σηματοδοτεί μια νέα Ελλάδα” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης «χτύπησε» το πρώτο εισιτήριο στο πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο του ΟΑΣΘ και δήλωσε ότι μπαίνουν σε κυκλοφορία τα πρώτα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα ανανεώσουν τον στόλο της πόλης. Άλλα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία προβλέπονται για την Αθήνα, με στρατηγικό στόχο την αντικατάσταση 1.300 οχημάτων έως το 2027, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης κατευθύνονται στην ίδια την κοινωνία, το ταμείο ανάκαμψης έγινε πραγματικότητα τον Ιούλιο του 2020 και φέραμε στη χώρα μας 36 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς το διακύβευμα της κάλπης των ευρωεκλογών, τόνισε πως πρέπει να θυμηθούμε ποια είναι η παράταξη που υπηρέτησε την ευρωπαϊκή ιδέα, ποια κυβέρνηση εργάζεται στην Ευρώπη και φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα.

Σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. «Η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη επιτέλους βγαίνει από απομόνωση δεκαετιών». Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για δήμους που ίσως να αυτοπροσδιορίζονταν ως κατώτερου Θεού», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος. «Σταδιακά και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε Ευρώπη και φαίνεται ότι δικαιώθηκαν οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος», ανέφερε. Τόνισε επίσης ότι δικαιώθηκε για τα μέτρα και τις δύσκολες αποφάσεις που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. «Αισθάνομαι δικαιωμένος για το γεγονός ότι δύσκολες αποφάσεις που πήραμε για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος δικαιώθηκαν οι εξελίξεις.Κλείσαμε τα γήπεδα. Παρά το γεγονός ότι είχαμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, η συνολική εικόνα των γηπέδων προσομοιάζει με ευρωπαϊκά γήπεδα. Και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Φιλόθεο και το Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Πολεμικό μουσείο, αλλά και στο πλωτό μουσείο Βέλος, που παραμένει στην πόλη, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο είχε υποστεί σοβαρή ζημιά στην πρύμνη λόγω θαλασσοταραχής και ισχυρών ανέμων. Μάλιστα όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το αντιτορπιλικό θα παραμείνει στην πόλη. «Το Βέλος είναι ένα ιστορικό πλοίο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και αναζητείται το μόνιμο σημείο του ελλιμενισμού του, ώστε να είναι απολύτως ασφαλές και εύκολα επισκέψιμο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Οι περιοδείες του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν.

Ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα του ΣΕΒΕ

Προεκλογική επιχείρηση «Μακεδονία», μέρος δεύτερο για τον πρωθυπουργό, με τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας να ανεβάζει ταχύτητα σε αυτό το τελευταίο ντεμαράζ, ενόψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου.

Μετά την παρουσία του, την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και σε λίγη ώρα από τώρα θα απευθύνει ομιλία στην 49η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα…

Ακόμη τρεις νομοί της Βόρειας Ελλάδας περιλαμβάνονται στο αυριανό πρόγραμμά του.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά σε μία εκστρατεία που είναι εστιασμένη σε νομούς που παρατηρούνται διαρροές προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος των πρωθυπουργικών περιοδειών, αλλά και των περιοδειών που πραγματοποιούν σε χρόνο παράλληλο μικτά κλιμάκια κυβερνητικών και κομματικών στελεχών είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κομματικής βάσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών, θέτει, με όλο και μεγαλύτερη ένταση, το ευρωπαϊκό και εθνικό διακύβευμα των ευρωεκλογών. Η ενισχυμένη θέση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, από τη μία και η ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας, από την άλλη, κατέχουν κομβική θέση στις ομιλίες του. Παράλληλα, πρωταγωνιστική θέση κατέχει η ατζέντα της οικονομίας και της καθημερινότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται:

-Τόσο προς τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας…

-Όσο και προς τους ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι…

«Είμαστε οι μόνοι που στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας μιλάμε για τη σημασία μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη», σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης, τη στιγμή που Μέγαρο Μαξίμου και οδός Πειραιώς δίνουν έμφαση:

-Στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί.

-Στην ατζέντα της Υγείας, της Παιδείας, της ασφάλειας.

-Στην πολιτική ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

-Στη στήριξη απέναντι στην ακρίβεια.

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Δημήτρης Γκάτσιος

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ