Σύνοδος Κορυφής: Το κείμενο συμπερασμάτων αντανακλά τις ελληνικές θέσεις (video)
2 Οκτ 2020
Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος λίγο πριν από τις 10
το πρωί δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από το κείμενο συμπερασμάτων.
Η δήλωση του πρωθυπουργού
«H ΕΕ έστειλε χτες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια ότι η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας που το επιθυμούμε όλοι μας. Κατέστησε όμως ταυτόχρονα απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη και προσβλέπουμε στην έναρξη των διερευνητικών επαφών όπως και τα δύο μέρη έχουν δεσμευτεί».
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ούρμπαν μετά από αίτημα του τελευταίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τρέχοντα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με έμφαση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και στην πρόοδο του φιλόδοξου σχεδίου της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει μετά το πέρας της Συνόδου, γύρω στις 4 το απόγευμα.
Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις της ΕΡΤ1
www.ert.gr