Κ. Μητσοτάκης: Εθνική κάλπη οι ευρωεκλογές – Οι πειραματισμοί ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες

by admin
2 views

Μήνυμα “να είναι όλη η Ελλάδα μπλε“, όπως ήταν και στις εθνικές εκλογές, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος.

«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήνυμα ευθύνης και νίκης που πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο ηχηρά στην κάλπη, να είναι όλη η Ελλάδα μπλε», είπε και πρόσθεσε: «Δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό».

«Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης «απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή της χρηματοδότησης δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια» είπε και χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές διπλά σημαντικές, καθώς, όπως είπε, θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοίχηματα που συνδέονται και με ελληνικά ζητήματα, όπως είπε.

Ζήτησε από τους πολίτες να εκλέξουν ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και να έχουν γνώση των σύνθετων ευρωπαϊκών συσχετισμών.

«Είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» είπε και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι για εκείνη οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. «Είναι τυφλωμένοι από έναν μόνο στόχο: να τραυματιστεί η ΝΔ, να κοντύνει ο Μητσοτάκης και να αμφισβητηθούν όλες μας οι κατακτήσεις εδώ και πέντε χρόνια. Οι αντίπαλοί μας εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι σήμερα και το Σύνταγμα” είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές “κρίσιμη εθνική κάλπη».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να πάνε την Κυριακή στις κάλπες και έκανε αναφορά στο ψηφιακό φροντιστήριο, ενώ μιλώντας για την ακρίβεια έκανε λόγο για μάχη διαρκείας και «μέχρι να την κερδίσουμε δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», είπε. «Ανακοινώθηκε σήμερα νέα αύξηση του ΑΕΠ, ενώ μειώσαμε την ανεργία από το 18% προσεγγίσαμε το 10% και δημιουργήσαμε 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

O κ. Μητσοτάκης ανέφερε το έργο της κυβέρνησης στον εκσυγχρονισμό του κράτους, και στη βελτίωση των συνθηκών στον αθλητισμό στη δημόσια διοίκηση, και την οικονομία, και είπε ότι «αυτό είναι Ευρώπη». Παράλληλα, ανέφερε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο παρελθόν αναφορικά με την καθημερινότητα των πολιτών και τόνισε ότι έγιναν πράξη, λέγοντας ότι «γίνονται πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

«Αυτή την τροχιά θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στην εποχή που η Ελλάδα που φλέρταρε με τη χρεοκοπία» είπε και αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα που στοιχίζει 45 δισ.».

Αντιτάσσω τέσσερα ρήματα: Νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε, γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα, μια διαφορετική Ελλάδα, μια πολύ καλύτερη Ελλάδα” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα κατά της αποχής λέγοντας: «Δεν μπορεί αυτή η ψήφος είναι αψήφιστη».

Είπε ότι η αντιπολίτευση παρουσιάζει «εικόνα Βαβέλ και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να μην μιλάω για τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης». Τόνισε, ακόμη, ότι «το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα και να φανούν ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο και ποιοι γκάζι. Πραγματικός μας εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα που μας πάνε στον έλεγχο της οικονομίας, και σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας ενόψει δύσκολων χειρισμών που μας περιμένουν στα εθνικά θέματα. Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα «στους βόρειους γείτονές μας τόσο των Σκοπίων όσο και των Τιράνων ότι ο δρόμος για την Ευρώπη περνά από την Αθήνα». «Θέλουμε να ζούμε χωρίς επικίνδυνες εντάσεις με την Τουρκία, αναγνωρίζοντας πάντα τη μοναδική μας διαφορά, την χάραξη της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

«Υποδεχόμαστες τις ευρωεκλογές με εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Ζητούμε την ψήφο των πολιτών ως μια εντολή ευθύνης και συνέχεις για λιγότερες καθυστερήσεις και περισσότερες μεταρρυθμίσεις», είπε κλείνοντας ζητώντας να «ντύσουμε στα μπλε την Ελλάδα με μια νίκη και στόχο να βρεθούμε πιο κοντά στην Ευρώπη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ