21 Ιούλιος, 2019 23:07

Breaking News

Κ. Ζαχαριάδης: «Πασοκοποίηση έπαθε το ΠΑΣΟΚ λόγω της συνεργασίας του με τη ΝΔ»

Κ. Ζαχαριάδης: «Πασοκοποίηση έπαθε το ΠΑΣΟΚ λόγω της συνεργασίας του με τη ΝΔ»

«Η ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά ιστορικά αναζητούσε ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις. Δεν θέλουμε ούτε να Σοσιαλδημοκρατικοποιήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να ΣΥΡΙΖοποιήσουμε την κεντροαριστερά, θέλουμε προγραμματική συνεννόηση και σύγκλιση», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» και στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, ο Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Eπίσης τονίζει ότι: «Σε αυτό το πλαίσιο, το κάλεσμα που έχει απευθύνει ο πρωθυπουργός είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η πρωτοβουλία «Γέφυρα» αλλά όχι μόνον αυτή εκφράζει την ανάγκη ενίσχυσης του προοδευτικού μετώπου με θετικές προτάσεις (ατομικά δικαιώματα, κοινωνικές ελευθερίες, δημοκρατική εμβάθυνση στην πολιτειακή μας οργάνωση), απέναντι στο νεοφιλελεύθερο και ακραίο δεξιό μπλοκ που ηγεμονεύει στη ΝΔ».

Ερωτηθείς για «κίνδυνο πασοκοποίησης του κόμματος» λόγω της επιρροής προσώπων που μπήκαν στην κυβέρνηση, ο κ. Ζαχαριάδης απαντά πως «η «πασοκοποίηση» που προέκυψε και ως όρος στη διεθνή βιβλιογραφία αφορά στην υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, με βασική συνέπεια την εκλογική καταβαράθρωση των σοσιαλδημοκρατικών – κεντροαριστερών κομμάτων».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει, «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, εμείς είμαστε στον αντίποδα της δεξιάς. Οι πολιτικές μας είναι ξεκάθαρες, είναι υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, είναι αριστερές και προοδευτικές και βρίσκονται στον αντίποδα της «Πασοκοποίησης». «Πασοκοποίηση» έπαθε το ΠΑΣΟΚ λόγω της στρατηγικής σύγκλισης με την ΝΔ από το 2012 και μετά».

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, ο κ. Ζαχαριάδης εξηγεί, πως διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η διεύρυνση των ψηφοδελτίων, «ώστε να αποτυπώνει και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα και των συμμαχιών που θέλουμε να συγκροτήσουμε στην Ευρώπη».

«Θέλουμε να έχουμε την ευρύτερη εκπροσώπηση του προοδευτικού χώρου στα ψηφοδέλτιά μας, των ανθρώπων δηλαδή και συλλογικοτήτων που έχουν στηρίξει και στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για την οριστική έξοδο από την κρίση, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την οικονομική σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ώστε να διεκδικήσουμε μια νέα τετραετία στις εθνικές εκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, εκφράζει την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα των εκλογών και σημειώνει πως «όσο συνεχίζουμε τη μεθοδική προσπάθεια, όσο εφαρμόζεται το πρόγραμμά μας, ιδίως αυτά που εξαγγείλαμε και νομοθετήσαμε μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τόσο ερχόμαστε εγγύτερα στο στόχο μας που είναι μια νέα τετραετία».

«Επίσης», συμπληρώνει, «δεν θεωρώ ότι ως λαός έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Θυμούνται όλοι την περίοδο 2004 – 2009 που έχει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για τη χρεοκοπία αλλά και τη διαχείριση της χρεοκοπίας της περίοδο 2010 – 2014. Η Ελλάδα του 2019 έχει εξομαλύνει πολλά από τα ανυπέρβλητα προβλήματα του 2014 και προχωράει μπροστά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Related posts