Κυρ. Μητσοτάκης για Αλκ. Στεφανή από τη Μυτιλήνη: Σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος παρά ποτέ για την επιλογή μου

by admin
2 views

«Σήμερα αισθάνομαι περισσότερο παρά ποτέ δικαιωμένος για αυτή την επιλογή μου» σημείωσε μεταξύ άλλων από το βήμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε αμέσως μετά την τριμερή συνάντηση στην Βουλγαρία.

«Ήρθα από την τριμερή συνάντηση στην Βουλγαρία για μία σύντομη στάση για να επαναλάβω πόσο σημαντικό θεωρώ να ολοκληρώσουμε την επόμενη Κυριακή αυτό το οποίο ξεκινήσαμε χθες και να εκλέξουμε τον Αλκιβιάδη Στεφανή νέο περιφερειάρχη Β. Αιγαίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Σημειώνεται, πως λίγο μετά τις 18:00 ο πρωθυπουργός έφθασε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και πραγματοποίησε ομιλία στον αύλειο χώρο, παρουσία στελεχών και φίλων του συνδυασμού του κ. Στεφανή, ενώ μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι΄αυτή μας την επιλογή, αφού οι Έλληνες πολίτες με τον τρόπο τους επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στην Νέα Δημοκρατία στηρίζοντας τις επιλογές τις οποίες κάναμε».

«Δεν αφήνουμε πράγματα στη μέση, όντως. Κι επειδή έχουμε μία καλή εμπειρία στο να κερδίζουμε εκλογές, είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά πάλι νικητές θα είμαστε. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε πολιτικό περιεχόμενο στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες και νομίζω ότι σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι’ αυτή μας την επιλογή» τόνισε επιπλέον ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον σημείωσε: «Οι Έλληνες πολίτες με τον τρόπο τους επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας τις επιλογές τις οποίες κάναμε και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Σε κάποιες δε, πρέπει να σας πω ότι τα αποτελέσματα ήταν και άκρως εντυπωσιακά. Στην Αττική ξεπεράσαμε το 45%, στην Κεντρική Μακεδονία ξεπεράσαμε το 60%. Αν θα σας έλεγα πριν από πέντε χρόνια ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μία Περιφέρεια η οποία ήταν ανέκαθεν αριστερόστροφη, θα έπαιρνε 60%, -γιατί αυτό το ποσοστό πήραμε- θα λέγατε μάλλον ότι έχω βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη.

Πετύχαμε όμως και αυτό μας τον στόχο, κερδίσαμε 7 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες και να στηρίξουμε εκείνους τους Περιφερειάρχες στους οποίους δώσαμε ανοιχτή πολιτική στήριξη».

Επιπλέον σημείωσε: «Βλέπετε, αυτή τη στιγμή, τα τραγικά γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτή την αδιανόητη επίθεση με απίστευτες εικόνες βαρβαρότητας εις βάρος απλών Ισραηλινών πολιτών. Μια επίθεση την οποία καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή με τον πιο απερίφραστο τρόπο, αναγνωρίζοντας απόλυτα το δικαίωμα στο Ισραήλ σε αυτοάμυνα.

Όμως όλα αυτά μπορούν να έχουν άλλες παράπλευρες εξελίξεις. Γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα το 2019 θέσαμε ως κεντρικό στόχο την επιβολή μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε το στόχο μας» και πρόσθεσε: «Θυμάστε την κατάσταση που επικρατούσε εδώ στα νησιά σας και το τι συμβαίνει σήμερα. Για να μην βρεθούμε όμως πάλι αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις, θα πρέπει να επιμείνουμε ακριβώς σε αυτή τη γραμμή την οποία έχουμε χαράξει. Δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων.

Έκανα μεγάλη προσπάθεια, φίλες και φίλοι, για να μπορέσω να πείσω την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει επιτέλους το αυτονόητο. Δεν θα είναι οι άθλιοι διακινητές αυτοί που θα καθορίζουν ποιος μπαίνει στην Ευρώπη.

Και έχουμε πια μια συνολική ευρωπαϊκή στήριξη σε αυτή την πολιτική την οποία ακολουθούμε. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, την πολυπλοκότητα των προκλήσεων και καταλαβαίνετε γιατί ειδικά εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο, αυτή η μάχη έχει την ξεχωριστή της σημασία.

Θέλω, λοιπόν, να σας παρακαλέσω αυτές τις έξι μέρες που έμειναν να κάνουμε όλες και όλοι μαζί αυτή την τελική προσπάθεια. Πιστεύω, ότι εάν μας λέγατε πριν από δύο μήνες ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό το οποίο έβγαλε η χθεσινή κάλπη, μάλλον θα λέγατε ότι είμαστε πάλι υπερβολικά αισιόδοξοι.

Πετύχαμε, όμως, να μπορέσει ο Αλκιβιάδης και ο συνδυασμός του να μπει καθαρά πρώτος στον δεύτερο γύρο και τώρα, την επόμενη Κυριακή θα πάμε όλοι να τον εκλέξουμε Περιφερειάρχη. Να αφήσουμε στην άκρη παρακαλώ τις όποιες στεναχώριες, τις όποιες πίκρες που πάντα, το γνωρίζω καλά, μπορεί να υπάρχουν όταν μιλάμε για τοπικές εκλογές. Είμαι κι εγώ αρκετά χρόνια στην πολιτική για να ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν, αλλά αυτή τη στιγμή να δούμε το μείζονα στόχο και ο μείζονας στόχος δεν είναι άλλος από το να κερδίσουμε την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.

Κλείνω λέγοντάς σας ότι αισθάνομαι και πάλι απόλυτα δικαιωμένος γι’ αυτήν την επιλογή την οποία κάναμε και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ της Κυριακής εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο, εδώ, στη Μυτιλήνη θα γιορτάσουμε μαζί μια μεγάλη νίκη και ο Αλκιβιάδης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης» υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Από τη δική του πλευρά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εκείνο το οποίο προσφέρουμε είναι σκληρή δουλειά, όραμα, σχέδιο, μία δυνατότητα να ονειρευτούν ακουμπώντας πάνω στο όραμα της Περιφέρειας. Μία Περιφέρεια με εξωστρέφεια, μία Περιφέρεια η οποία θέλει να κρατήσει τους νέους ανθρώπους εδώ στα νησιά, θέλει οι νέοι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την οικογένειά τους εδώ, θέλει να έχουν τη δυνατότητα να ονειρευτούν και να είναι περήφανοι για τον τόπο τους. Και αυτό εμείς θα τους το εξασφαλίσουμε» και πρόσθεσε: «Επί 45 χρόνια, εκείνο το οποίο έκανα ήταν να φροντίζω για την ασφάλεια της χώρας, αλλά τι καλύτερος τρόπος να φροντίζεις για την ασφάλεια μέσα από την πρόοδο και την ευημερία; Άρα, λοιπόν, και τώρα αυτό θα κάνουμε, θα ασφαλίσουμε τον τόπο μας, εκμεταλλευόμενοι πιστώσεις εθνικές αλλά και πιστώσεις ευρωπαϊκές, έτσι ώστε να θωρακιστούμε. Γιατί η επένδυση, η πρόοδος, είναι ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε ασφαλείς».

Περίεργη η εποχή που ζούμε. Προβλήματα πολλαπλά, η Κλιματική αλλαγή μάς φέρνει καθημερινά και μία κρίση να διαχειριστούμε και δυστυχώς η Περιφέρεια δεν έχει αναλάβει τα αναγκαία μέτρα που όφειλε και πρέπει να λάβει. 

Είναι το πρώτο θέμα που θα ασχοληθούμε την επόμενη μέρα, μαζί με -το έχω πει από την πρώτη στιγμή αυτό- εκείνο το οποίο θέλω και το θέλουμε όλοι, είναι ο πολίτης του Βορείου Αιγαίου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στην Περιφέρεια. Να ξέρει ότι όταν θα πάει εκεί θα βρει τον υπάλληλο να τον εξυπηρετήσει, αυτό θα γίνει στην ώρα του, θα έχει ένα χειρισμό και μία αντιμετώπιση με σεβασμό. Όταν θα στέλνει μία επιστολή θα ξέρει ότι η Περιφέρεια θα του απαντά, όταν θα ψάχνει να βρει κάποιον στο τηλέφωνο θα ξέρει ότι θα τον βρει στην άλλη άκρη του σύρματος.

Αυτό είναι μία δέσμευσή μας, διότι η οργάνωση, η αποτελεσματικότητα, η γρήγορη λήψη απόφασης, η διαχείριση καταστάσεων κρίσεως, είναι κάτι το οποίο έχουμε μάθει να κάνουμε σε όλη μας τη ζωή».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περιπολικό σκάφος ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης», συνομίλησε με στελέχη του Λιμενικού Σώματος ευχαριστώντας τα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν για την προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ