Κορονοϊός: Τέλος η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Τι ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

by onvolos
3 views

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον «παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία».
Σημαντικό βήμα προς το τέλος της πανδημίας
Η δήλωση αποτελεί σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό της πανδημίας και έρχεται τρία χρόνια μετά την πρώτη κήρυξη του υψηλότερου επιπέδου συναγερμού, αλλά και περιόδους αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε εκατοντάδες χώρες ανά το πλανήτη.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ρυθμός θανάτων λόγω του ιού είχε μειωθεί από την κορύφωση των περισσότερων από 100.000 ανθρώπων ανά εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2021 σε λίγο πάνω από 3.500 στις 24 Απριλίου.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι, παρόλο που η φάση έκτακτης ανάγκης τελείωσε, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, σημειώνοντας τις πρόσφατες αιχμές των κρουσμάτων στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από τον ιό κάθε εβδομάδα.

Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε ότι «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» είχαν πεθάνει. «Αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκαλέσει εκ νέου τους εμπειρογνώμονες για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, εάν ο ιός «θέσει τον κόσμο μας ξανά σε κίνδυνο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ