Κοριοί: Φόβοι για εξάπλωση στο Λονδίνο- Έκτακτα μέτρα στα MMM

by admin
0 views

Ανησυχία επικρατεί στις αρχές του Λονδίνου για το ενδεχόμενο το πρόβλημα με τους κοριούς που πλήττει το Παρίσι να εξαπλωθεί και στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το BBC, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, συμμερίζεται τις ανησυχίες για αύξηση των περιστατικών με κοριούς στην πόλη, αλλά με δηλώσεις του καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθούν τα έντομα στο σύστημα μεταφορών.

Ειδικότερα, ο Σαντίκ Καν αναγνώρισε ότι οι κοριοί αποτελούν μια «πραγματική πηγή ανησυχίας» για τους ανθρώπους στο Λονδίνο, την ώρα που στη Γαλλία τα έντομα έχουν εντοπιστεί σε σχολεία, τρένα, νοσοκομεία και κινηματογράφους.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, η εταιρεία Transport for London απολυμαίνει σε καθημερινή βάση τα καθίσματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ πρόσθεσε πως έχει μιλήσει με αξιωματούχους στη Γαλλία για να δει εάν θα μπορούσαν να αντληθούν μαθήματα από την εμπειρία τους με τους κοριούς.

Ο Σαντίκ Καν σημείωσε: «Ξέρω ότι οι πολίτες ανησυχούν ότι τα λάθη που έγιναν στο Παρίσι θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στο Λονδίνο και ήμουν σε επαφή με την Transport for London την περασμένη εβδομάδα και αυτό το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε εμείς παρόμοια προβλήματα».

Eurostar για κοριούς: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα θέματα υγιεινής

«Καθαρίζουμε τακτικά μετρό και λεωφορεία ενώ έχω μιλήσει και με την Eurostar» επισήμανε ο Σαντίκ Καν, αναφερόμενος στη διαχειρίστρια εταιρεία του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει Λονδίνο με Παρίσι, μέσω της Μάγχης. «Για πολλούς λόγους δεν πιστεύουμε πως θα έχουμε προβλήματα με κοριούς στο Λονδίνο, αλλά δεν θα υπάρξει εφησυχασμός από την Transport for London», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Eurostar ανέφερε, μέσω εκπροσώπου, ότι δεν έχει παρατηρηθεί «αύξηση κοριών» στα τρένα.

«Οι υφασμάτινες επιφάνειες σε όλα τα τρένα μας καθαρίζονται διεξοδικά σε τακτική βάση και αυτό περιλαμβάνει καθαρισμό με ζεστό νερό, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην εξάλειψη των κοριών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurostar.

«Όλες οι αναφορές που έχουν να κάνουν με θέματα υγιεινής, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και οι ομάδες καθαρισμού μας, εκτός από τον συνηθισμένο καθαρισμό, θα προχωρούν και σε εξειδικευμένη απολύμανση όποτε υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για κάποιο τρένο», σημείωσε η Eurostar.

Με πληροφορίες από BBC

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ