Κομοτηνή:9-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

by admin
12 views
Κομοτηνή:9-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Οικονομία
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης
Κλιμάκιο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης επισκέφτηκε προχθές το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, αρμόδιο για θέματα εμπορίου και καταναλωτή, κο Πάνο Σταμπουλίδη ζήτησαν τη δημιουργία κλιμακίων ελέγχων καθημερινών επι 24ωρο. Δημιουργία Σταθμού –Οικίσκου στον Κάθετο Άξονα για την παροχή σύγχρονων μέσων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές. Αλλά και την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης του ζητήματος των τιμών καυσίμων στην περιοχή ώστε να καταπολεμηθεί όπως τόνισαν ο άνισος ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδος – Βουλγαρίας.

Περιφέρεια
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Μ. Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σήμερα στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» στην Κομοτηνή. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της επικαιροποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ κατά του ενδεχόμενου εγκατάστασης στην περιοχή εταιρειών για εξόρυξη και απόληψη χρυσού. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα στην Περιφέρειά.

Συνάντηση Εργασίας της Περιφερειακής Ομάδας Εφαρμογής
Την 2η κατά σειρά Συνάντηση Εργασίας της Περιφερειακής Ομάδας Εφαρμογής διοργάνωσε η Περιφέρεια. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην προώθηση της μετάβασης των Περιφερειών των εταίρων σε εθνικές και περιφερειακές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία αυξάνοντας την εφαρμογή των κυκλικών προμηθειών.

Βουλή
Συνάντηση Δ.Χαρίτου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
Με τον πρόεδρο και την γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Δημήτρης Χαρίτου. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών παρουσίασαν με υπόμνημα τους τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες μεγαλώνουν.

 

 

 

 

Ερώτηση για τη ΜΕΘ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα τα προβλήματα στην λειτουργία της ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού κατέθεσαν οι βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας. Ερωτάται ο κος Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με σχέση εργασίας μόνιμη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η ΜΕΘ.

Ερώτηση για την κτηνοτροφία
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, με θέμα την προστασία των κτηνοτρόφων από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις πωλήσεις γάλακτος κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου. Τα υψηλά κόστη και οι μειωμένες τιμές γάλακτος, συνθέτουν έναν αγώνα επιβίωσης για τους κτηνοτρόφους και τις εκμεταλλεύσεις τους, γι’ αυτό και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του κλάδου τονίζει ο βουλευτής. Ερωτάται ο κος Υπουργός
-Προτίθεται και πότε η κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να ενσωματώσει άμεσα στο εθνικό δίκαιο το πλαίσιο που θέτει η Οδηγία;
-Μέχρι τότε, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και για την εντατικοποίηση των ελέγχων, με στόχο την προστασία του κλάδου της κτηνοτροφίας από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές;

Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. αναφέρεται ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο κος Σταμάτης Σακκελίων. «Ακυρώνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν πάλι το 100% αντί το 50% που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστηρίζει και σημειώνει ότι «Επιπρόσθετα καταργείται η μείωση του Φ.Π.Α. από το 13% στο 11% και ακυρώνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που είχε ψηφίσει πάλι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Εμπόριο
Λευκή νύχτα στην Κομοτηνή
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η «Λευκή Νύχτα » στην Κομοτηνή. Ήδη η διοργανωτική επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα επικαιροποιημένα σημεία δράσης . Πρόκειται για 25 διαφορετικά σημεία όπου θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, όπως: συναυλίες, χορευτικές επιδειξεις, party, Face Painting, μαγειρική αλλά και παρουσιάσεις των ομάδων του ΓΑΣ και του Πανθρακικού. Θα συμμετάσχει και η Φιλαρμονική του Νέου Σιδηροχωρίου η οποία θα παίζει χαρούμενες μελωδίες στους δρόμους της Την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας Κομοτηνής έχει ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Εθελοντισμός
Συγκέντρωση σχολικών ειδών
Στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τις ανάγκες μαθητών του δήμου, των οποίων οι οικογένειες είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν να απευθύνονται στον 1ο όροφο του πρώην Δημαρχείου του Δήμου Μαρωνείας στην Ξυλαγανή έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου από τις οκτώ και μισή το πρωί έως το μεσημέρι

Παιδεία
Επιμορφωτικό σεμινάριο
Επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνει το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών του Συμβουλίου τα Ευρώπης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή 10 και 11 Οκτωβρίου. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα πληροφορικής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. και θα τις παρακολουθήσουν 30 ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Θράκη.

 

 

Χορήγηση χρηματικών βραβείων από την Εστία Ναυτικών

Χρηματικά βραβεία σε παιδιά ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) που φοίτησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα χορηγηθούν από την Εστία Ναυτικών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Εστία Ναυτικών, Φίλωνος 97-99, στον Πειραιά ή στο τηλέφωνο 210-4176059 (Παροχή Χρηματικών Βραβείων).

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις

Santa Run
Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το φετινό Santa Run της Κομοτηνής, θα δοθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (Κούλογλου 14).

 

 

 

 

Γραφή παραμυθιών
«Η γραφή και αφήγηση παραμυθιών στην οικογενειακή, εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία » είναι το θέμα του ετήσιου σεμιναρίου που οργανώνουν η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή το Σάββατο 12 Οκτωβρίου κατά την εναρκτήρια διάλεξη και παράσταση παραμυθιών του εισηγητή Δημήτρη Αβούρη που ια πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στις έξι και μισή το απόγευμα.

Πολιτισμικές αναγνώσεις
«Με επίκεντρο το ‘συναίσθημα’» είναι ο τίτλος των πολιτισμικών αναγνώσεων της μουσικής και της ζωγραφικής που διοργανώνει η ΦΕΞ. Πρόκειται για τέσσερα δίωρα σεμινάρια για το ευρύ κοινό από την Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης με την Αναστασία Σιώψη, καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα «Αισθητική της Μουσικής».

Αστυνομικό δελτίο

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, πραγματοποιήθηκε προχθές (7-10-2019) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του νομού Ροδόπης.

Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων υφιστάμενων υπηρεσιών της (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα:
 Δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 45 ετών, για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
 Ένας 31χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κατασχέθηκαν:
 889 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
 1 κυνηγετικό όπλο τροποποιημένο ως προς τη δυνατότητα βολής
 23 κυνηγετικά φυσίγγια
 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Ολλανδίας, ως όχημα κλαπέν – υπεξαιρεθέν.

Ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

 

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο 39 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 42 το 2018). Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 56 παθόντες (έναντι 59 το 2018). Ειδικότερα καταγράφηκαν :

 3 νεκροί (έναντι 2 το 2018)
 3 βαριά τραυματίες (έναντι 6 το 2018)
 50 ελαφρά τραυματίες (έναντι 51 το 2018)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

 Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
 Η απόσπαση προσοχής οδηγού
 Η παραβίαση προτεραιότητας
 Η παραβίαση σημάνσεων
 Η παραβίαση σηματοδότη
 Το αντικανονικό προσπέρασμα
 Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Σεπτεμβρίου του 2019, βεβαιώθηκαν συνολικά 11.068 παραβάσεις, από τις οποίες οι 3.674 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως :

 2.349 για υπερβολική ταχύτητα
 244 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
 164 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
 48 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
 271 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
 422 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
 88 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
 32 για αντικανονικό προσπέρασμα
 41 για φθαρμένα ελαστικά
 15 για αντικανονικούς ελιγμούς

Αθλητικά
Πρόγραμμα Παιζωπορία
Το μονοπάτι της Μεσορόπης θα είναι ο επόμενος προορισμός του προγράμματος Παιζωπορία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου .

 

 

Στηρίζει το Σύλλογο «Δύναμη Ψυχής» ο Πανθρακικός

C

Στο πλευρό του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων «Δύναμη Ψυχής» βρίσκεται ο Πανθρακικός. Με ανακοίνωσή του καλεί όλον τον κόσμο να βρεθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις έξι το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για να σταλεί μαζικά ένα μήνυμα για την πρόληψη και την στήριξη.

 

Καιρός
Νεφώσεις προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο