16 Ιούλιος, 2019 11:07

Breaking News

Κομοτηνή: 27-6-2019 Ειδήσεις

Κομοτηνή: 27-6-2019 Ειδήσεις

Παιδεία
Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019
Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019 ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οικονομία
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει το νέο γραφείο του στην Ξάνθη & την Κομοτηνή
Με στόχο την καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθηθεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή και να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 το νέο Περιφερειακό Γραφείο του με έδρα την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα λειτουργήσουν δύο σημεία επαφής με το κοινό, το πρώτο στην Ξάνθη με έδρα στο Κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Βασ. Σοφίας 12) και το δεύτερο στην Κομοτηνή στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
Εκλογές 7ης Ιουλίου
Τις αγωνίες και τα προβλήματα των επαγγελματιών των Σαπών, άκουσε με προσοχή ο Δημήτρης Χαρίτου
Τις ανάγκες και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας των Σαπών αφουγκράστηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου. Το πρωί της Παρασκευής, ο Υποψήφιος Βουλευτής βρέθηκε στη λαϊκή αγορά, όπου συνομίλησε με εμπόρους και παραγωγούς, ενώ διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, επισκέφτηκε ένα – ένα τα καταστήματα και ήρθε σε επαφή με πολλούς επαγγελματίες. Αφού άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες και τα προβλήματα των συνομιλητών του, προβλήματα συσσωρευμένα από όλη τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όσο η χώρα μας ανακτά σταδιακά τον βηματισμό της, τόσο αυτό θα έχει αντανάκλαση στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Απευθυνόμενος, ειδικότερα, προς τους ανθρώπους της αγοράς, υπογράμμισε ότι οι στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις που είναι αναγκαίες και θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα, θα συμβάλουν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάτασης των Σαπών»
Επίσκεψη στις Σάπες πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τη Νέα Δημοκρατία, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης περπάτησε στους δρόμους, επισκέφθηκε καφενεία, αλλά και το χώρο της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς και συνομίλησε με κατοίκους του οικισμού και των γύρω περιοχών, που βρέθηκαν εκεί. Ο υποψήφιος βουλευτής θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών, όπου και θα παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο Σχέδιο Δράσης για τις Σάπες.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης στις Σάπες
Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου επισκέφθηκε τα καταστήματα και τη λαϊκή αγορά των Σαπών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες και τον κόσμο που έκανε τις αγορές του. Διαπίστωσε τη μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών για την πορεία του τόπου και την καθημερινότητά τους, την έκδηλη φτώχεια, την αγωνία για το μέλλον των παιδιών και εγγονιών τους, καθώς και την δυσαρέσκειά τους για την ολοένα δυσχερέστερη διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού διαβίωσης.
Περιφέρεια
Πρόσκληση 7ης Τακτικής Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 26 Ιουνίου στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου
Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου , FanariFestival 2019 συνεχίζεται σήμερα με την Νατάσα Θεοδωρίδου και την Κυριακή 24 Ιουνίου η αυλαία πέφτει με την Ελένη Φουρέιρα .

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Το τμήμα ενηλίκων- φοιτητών του θεατρικού εργαστηρίου «επί σκηνής» παρουσιάζει την απολαυστική κωμωδία του Πάβελ Κόχουτ «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» σήμερα και αύριο Κυριακή 22 και 23 Ιουνίου στις 21:00 το βράδυ στην Καπναποθήκη Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 61)

Καλογιάννια

Στο μουσειακό παραδοσιακό οικισμό στο Γλυκονέρι Ροδόπης δίνει και φέτος ραντεβού ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων για την αναβίωση των Καλογιαννιών. Η αναπαράσταση του εθίμου θα πραγματοποιηθεί αύριο  Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 20.00, ενώ θα προηγηθεί εσπερινός.

Λιμεναρχείο
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την παραλία της «Μάνδρας»
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 66χρονος ημεδαπός, πρωινές ώρες χθες, από την παραλία “Μάνδρας” Δήμου Αβδήρων.
Ο ανωτέρω διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

www.ert.gr

Related posts