Κομοτηνή: 10-2-2019 Ειδήσεις

by admin
4 views
Κομοτηνή: 10-2-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Αναγκαία η αλλαγή του ΕΛΓΑ

“Καθίσταται επιτακτική η συνολική επαναξιολόγηση του συστήματος ασφάλισης στο τρίγωνο ΕΛΓΑ – ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες – επιδότηση ασφαλίστρου
από ευρωπαϊκά κονδύλια, Ταμείο Κλιματικής Αλλαγής” δήλωσε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή τονίζοντας την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. «Εξυπακούεται ότι ο Κανονισμός πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει επί Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι δέσμευση!» τόνισε.

Έκπτωτη η πλοιοκτήτρια εταιρία του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ»
Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη κηρύχθηκε έκπτωτη η πλοιοκτήτρια εταιρία του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της επιδοτούμενης άγονης ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης και κατέπεσε η εγγυητική επιστολή της. Ήδη δημοσιεύθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άμεση ανάθεση της γραμμής ούτως ώστε να καλυφθούν οι μεταφορικές ανάγκες μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Κοινή επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για το χρυσό
«Να διακόψει η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις με την Eldorado για τη Θράκη» ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Οι: Δημήτρης Χαρίτου, Αναστασία Γκαρά, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Εευθεριάδου Τάνια και Ξανθόπουλος Θεόφιλος
«Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότι διαπραγματεύεται με την Eldorado προκειμένου να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη που υπονομεύει την αναπτυξιακή προσπάθεια και οδηγεί σε πισωγύρισμα τον τόπο μας.» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Θεωρούμε επιβεβλημένη, πριν είναι αργά, όλοι οι αιρετοί που βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, σε πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας να αναλάβουμε δράση ώστε να σταματήσει εν τη γενέσει της αυτή η πρωτοβουλία. Να διακόψει η κυβέρνηση κάθε διαπραγμάτευση με την Eldorado ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Αυτό επιβάλλει σήμερα το συμφέρον του τόπου, το οποίο οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες των συμπολιτών μας.»

Συνάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου με τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου με τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στην έδρα του Δήμου, στο δημαρχείο Σαπών.

 

 

 

 

 

Περιφέρεια
Δήλωση Χριστόδουλου Τοψίδη
«Ευελπιστώντας στην ολοκλήρωση της κατανομής θέσεων και αξιωμάτων από τον Περιφερειάρχη θεωρούμε αναγκαία την εστίαση της Περιφέρειας στα υπαρκτά ζητήματα της περιοχής.» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Παράλληλα, προτείνει την εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη ως θέματος, του πρόσφατου συγκοινωνιακού προβλήματος που υπήρξε στο νησί της Σαμοθράκης και των συνεπειών που προκλήθηκαν από την έκταση που έλαβε το θέμα στις επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία, καθώς και στην τουριστική φήμη του νησιού, με σκοπό την κατάρτιση και την δρομολόγηση σειράς ενεργειών από την πλευρά της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των επιπτώσεων αυτών.

Europe Direct
Συμμετοχή στην ΔΕΘ
Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και Ξάνθης συμμετέχουν στην 84 η ΔΕΘ, στο Περίπτερο 10 της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Φέτος εστιάζουν στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη.
Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και Ξάνθης,
θα βρίσκονται στην 84 η ΔΕΘ στο Περίπτερο 10, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
2019 από τις 16:00 έως τις 22:00, με προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας
ΑΜΘ. Στόχος της συμμετοχής είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την
Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των
καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες
ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις
(ΠΓΕ).

Οικονομία
Διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αποστολή της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΕΕΘ κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες του τρίτου διεθνούς συνεδρίου για την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μετά από πρόσκληση του Ελληνο -Αμερικανικού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ). Το συνέδριο παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θράκη καθώς στα θέματα που συζητήθηκαν για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, την ενεργειακή στρατηγική, τις συνέργειες στη Μεσόγειο, τις υποδομές αλλά και τη στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδος, πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει ο λιμένας και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

Νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα ««Εναρμόνιση
Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για την περίοδο 2019-2020, που
αφορά στα προ-νήπια ηλικίας 4-5 ετών, σε 13 Δήμους που εξαιρέθηκαν από την
εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος ανάμεσα τους και ο δήμος Κομοτηνής.Η χορήγηση των vouchers θα γίνει με τους ίδιους όρους που ισχύουν στη συνολική Πρόσκληση της περιόδου 2019 – 2020, που ήδη ολοκληρώθηκε. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., στην ιστοσελίδα της οποίας (www.eetaa.gr) από σήμερα θα υπάρχουν αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των μητέρων στο Πρόγραμμα.

Μητρόπολη
Μήνυμα του Μητροπολίτη προς τους μαθητές

Σε Μήνυμα του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος προς τούς μαθητές της Πρωτοβάθμιας κ΄ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Πρέπει να σκεπτόμαστε  ότι πέρα από τις δυσκολίες που κρύβει η αρχή, κάθε καινούργιο ξεκίνημα είναι ταυτόχρονα και μία νέα ευκαιρία. Μία νέα δυνατότητα ν΄ ἀφήσουμε πίσω ἀστοχίες και λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε κάθε επίπεδο.» Τους προτρέπει να μην παραβλέψουν τη δυνατότητα που τους δίνεται για αναθεώρηση, εσωτερική ανασυγκρότηση, πνευματική ωρίμαση και ηθική ενδυνάμωση υποσχόμενος ότι θα είναι δίπλα τους.

Πανηγυρικός Εορτασμός των Αγίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ & Άννης, στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά) Ξάνθης.

Τελέστηκε χθες με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, στο πομακοχώρι Θέρμες, Την λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων. Η όλη εορτή πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα Ν. Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2019».

 

Λιμεναρχείο
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους, λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών.

Αστυνομία
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και προχθές στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 34 και 30 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους
μετανάστες.

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν 45 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 50 το 2018). Ειδικότερα σημειώθηκαν :
9 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2018)
6 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 10 το 2018)
30 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 39 το 2018)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές
περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 66 παθόντες (έναντι 72 το
2018). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
9 νεκροί (έναντι 1 το 2018)
5 βαριά τραυματίες (έναντι 13 το 2018)
52 ελαφρά τραυματίες (έναντι 58 το 2018)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως
προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
Η απόσπαση προσοχής οδηγού
Η παραβίαση προτεραιότητας
Η παραβίαση σημάνσεων
Εσφαλμένη απόφαση ενεργειών
Υπερβολική ταχύτητα

Έλεγχοι στους δρόμους της περιφέρειας
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Αύγουστο του 2019,
βεβαιώθηκαν συνολικά 7.091 παραβάσεις, από τις οποίες οι 2.901 ήταν
επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως :
1.765 για υπερβολική ταχύτητα
174 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
201 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
40 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
283 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
284 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
86 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
38 για αντικανονικό προσπέρασμα
18 για φθαρμένα ελαστικά
9 για αντικανονικούς ελιγμούς
3 για παραβίαση προτεραιότητας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
2 ο Φιλικό Προετοιμασίας: Πανθρακικός – Θράκη Φερών 4-1

C

Το πρώτο του φιλικό μπροστά στο κοινό της ομάδας μας έδωσε ο Πανθρακικός το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Θράκη Φερών. Η ομάδα του Κώστα Γεμενετζή δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία επικράτησε της ομάδας του Έβρου με 4-1 και επιβεβαίωσε εντός γηπέδου πως γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις.
Η σύνθεση του Πανθρακικού:
Ο Κώστας Γεμενετζής επέλεξε στο βασικό σχήμα
τους Κεχαγιά, Τσαγκαλίδη, Παύλου, Ζήκο,
Μέριτς, Καρασιούνα, Γιάζο, Τσιανάκα,
Παπαδόπουλο, Ρουμπιέ και Γκαϊδατζή.
Αγωνίστηκαν επίσης οι Γεμενετζής, Πλασταράς, Καραγιαννίδης, Τσορτανίδης, Κρεμμύδας, Κονόμι, Νάνος, Χατζηιωαννίδης, Βιόπουλος, Σαμή και Ξενοδοχίδης.

Eurokinissi

Καιρός :Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο