Κοινό μέτωπο Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και Ομοσπονδιών για την προάσπιση της αθλητικής ακεραιότητας

by admin
1 views

Οι υπεύθυνοι ακεραιότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γ.γ.Α. και προέδρου της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργου Μαυρωτά, στο πλαίσιο των κοινών στόχων και δράσεων της Εθνικής Πλατφόρμας με τις ομοσπονδίες για την προάσπιση της αθλητικής ακεραιότητας και την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τον ρόλο, τον τρόπο λειτουργίας και την δραστηριότητα των δύο ομάδων εργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. (Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης, Λήψης και Διαχείρισης αναφορών).

O πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στο διεθνές και εθνικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, καθώς και στον ρόλο των υπευθύνων ακεραιότητας των ομοσπονδιών και στη συνεργασία τους με την ΕΠΑΘΛΑ.

Ο συντονιστής της ομάδας για την Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Στρίγκας, ανέπτυξε στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών τις έως τώρα δράσεις της εν λόγω ομάδας και παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό της, με έμφαση στο e-learning tool που είναι στην διάθεση των μελών της αθλητικής οικογένειας, όπως και τις καλές πρακτικές που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής της ομάδας αξιολόγησης αναφορών, Βασίλης Κεραμάρης, παρουσίασε τη διαδικασία αξιολόγησης αναφορών και την πλατφόρμα αναφορών που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., ενώ αναλύθηκαν στους υπεύθυνους ακεραιότητας σημαντικές παράμετροι που αφορούν τις αρμοδιότητές τους και πώς μπορούν αυτοί να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου, στο άθλημα τους.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν τις εμπειρίες τους αλλά και τους προβληματισμούς τους, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας τους και τέθηκε χρονοδιάγραμμα επόμενων ενεργειών. Όπως σημειώθηκε, όσα συζητήθηκαν θα ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεων της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στον τριπλό στόχο της συνάντησης εργασίας με τους integrity officers τονίζοντας: «Η συνάντηση με τους εκπρόσωπους των Ομοσπονδιών που έχουν την αρμοδιότητα της διαχείρισης περιπτώσεων χειραγώγησης αγώνων (integrity officers) είχε τριπλό στόχο: καταρχήν να ενημερωθούν για συγκεκριμένες πτυχές των αρμοδιοτήτων τους και της επικοινωνίας με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α., στη συνέχεια να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και πώς μπορούν να τις εντάξουν στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας τους και, τέλος, να ενημερωθούν για τη συνεργασία με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. στο πολύ σημαντικό θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών αλλά και των νέων διαδικασιών, όπως είναι το pre game alert (ειδοποίηση πριν τον αγώνα). Έγινε ένας πολύ γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος όπου οι Ομοσπονδίες μας μετέφεραν και την εμπειρία τους από τις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες στη διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων. Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τις Ομοσπονδίες και Διοργανώτριες Αρχές για την άμεση ανταπόκριση και για τη στενή συνεργασία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων που είναι μια απειλή για όλα τα αθλήματα και όχι μόνο για τα δημοφιλή».

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Απριλίου, θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των μη Ολυμπιακών αθλημάτων.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ