Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και άλλων

Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και άλλων - Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

by onvolos
12 views

Έρευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την «Κιβωτό του Κόσμου», που βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες για κακουργήματα εντός των δομών της. Η Αρχή βάζει στο «μικροσκόπιο» τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.
Την έρευνα διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής, ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης με αφορμή τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορά την προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν τυχόν πλουτισμό των μελών της οργάνωσης σε βάρος της. Αν δηλαδή χρήματα που δίδονταν από δωρεές για την βοήθεια των παιδιών και γενικότερα για την βοήθεια των παιδιών που φιλοξενούνταν, κατέληγαν (μέρος αυτών) στις τσέπες των προσώπων αυτών.
Για αυτό το λόγο αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθούν τα κτηματολόγια των υπευθύνων, ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν καταθέσεις ή ακίνητα έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και όχι με χρήματα που προορίζονταν για άλλους σκοπούς.

Όπως γράφει το dikastiko.gr, σε μια τέτοια περίπτωση (εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο) θα πρόκειται για αδικήματα (π.χ υπεξαίρεση) σε βάρος της Κιβωτού από πρόσωπα που είχαν επιφορτιστεί με την προάσπιση των συμφερόντων της και κυρίως των σκοπών της. Απλώς γιατί τα χρήματα αυτά – των δωρητών- προορίζονταν για την βοήθεια των παιδιών και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού της Κιβωτού.
Σφίγγει ο κλοιός τις τελευταίες ώρες γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Στο «κάδρο» των κατηγορουμένων βρίσκονται ο ιδρυτής της ΜΚΟ, πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, καθώς και υπάλληλοι.
Μέχρι στιγμής, υπάρχει σημαντικός αριθμός καταγγελιών και μαρτυριών από παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί σε κάποια από τις δομές, με τα όσα έχουν υποστηρίξει να συμπεριλαμβάνουν κακοποιητικές συμπεριφορές, καταναγκαστική εργασία αλλά και ασέλγεια. Σε πολλές από τις καταγγελίες/μαρτυρίες υπάρχει ένα κοινό: η μέθοδος της τιμωρίας στις δομές της «Κιβωτού».
Αρκετοί από όσους έχουν βρει το θάρρος και έχουν καταγγείλει τα όσα φέρονται να συνέβαιναν στις δομές έχουν αναφερθεί σε πολύωρες «απομονώσεις» σε δωμάτια ή άρνηση για παροχή τροφής ή νερού.

Χαρακτηριστική είναι μία από τις πιο πρόσφατες καταγγελίες, κατά την οποία μία νεαρή κοπέλα -η οποία φιλοξενήθηκε στην Κιβωτό για 10 χρόνια, από τα 8 έως τα 18 της χρόνια- δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Μιλάμε μόνο για τον πατέρα Αντώνιο, ενώ και η πρεσβυτέρα έχει σχέση με όλα αυτά. Ήταν πολύ επιθετική, μας έλεγε «εγώ δίνω τα πάντα για εσάς, δεν σέβεστε τίποτα. Εννοείται πως επέβαλε και τιμωρίες».

Στη συνέχεια, η κοπέλα που μίλησε με ψευδώνυμο τόνισε πως «αυτό που μου έχει μείνει είναι αυτά που έβλεπα στα άλλα παιδιά και πονούσα. Σε παιδιά 4-5 ετών, να τους πιέζουν να φάνε συγκεκριμένο φαγητό, χωρίς να τους προτείνουν κάτι άλλο, αυτά να κλαίνε, να το βάζουν στο στόμα και να το φτύνουν γιατί δεν μπορούν να το καταπιούν».

Η ίδια ανέφερε πως την είχαν απομονώσει για τέσσερις μήνες από την ομάδα παιδιών με την οποία ήταν πιο κοντά, γιατί της καταλόγιζαν ότι επηρεάζει άλλα παιδιά. Όταν η κοπέλα προσπάθησε να αντιδράσει, η διευθύντρια της δομής στην οποία διέμενε της είπε ότι «αν δεν αποδεχθώ τη συνέπεια θα πάμε σε χειρότερα πράγματα, δηλαδή θα σε διώξουμε».

«Έχω δει παιδαγωγό που κοπανούσε κοπέλα στο καζανάκι στο μπάνιο» προσθέτοντας ότι «εννοείται ότι τα ήξερε ο πατέρας Αντώνιος γιατί ενώ τον συγκεκριμένο παιδαγωγό τον έδιωξαν, πριν από τέσσερα χρόνια τον πήραν ξανά στην Κιβωτό».
Στο «μικροσκόπιο» και έγγραφο-ντοκουμέντο
Έγγραφο – ντοκουμέντο, που έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ, αποκαλύπτει ότι στην ΜΚΟ ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης εδώ και αρκετούς μήνες.

Συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου του 2022 οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητούν μάλιστα να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο το περιστατικό και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από την δομή. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος δήλωνε ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες και τα περιστατικά κακοποίησης.
«Μου βγάζει το παντελόνι και με χαϊδεύει»

Την ίδια ώρα, ο τρόφιμος από τη Χίο που αποτελεί πρόσωπο – «κλειδί» καθώς διατηρούσε επαφή με τον 19χρονο που κατήγγειλε ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει σε βάρος του, μιλώντας στο ΣΚΑΪ αποκάλυψε όσα του εκμυστηρεύτηκε σε συζήτηση που είχαν. Ειδικότερα, δήλωσε πως ο 19χρονος του είπε ότι στον πατέρα Αντώνιο «του αρέσουν τα αγοράκια». Έπειτα, όταν ο μάρτυρας τον ρώτησε τι εννοεί εκείνος είπε: «Πριν έναν χρόνο που πήγα στον Βόλο, ξεκίνησε να μου βάζει το χέρι μέσα από το παντελόνι, με έβαζε να του βγάζω τις κάλτσες, να του βάζω τα παπούτσια, καμιά φορά του έβγαζα και τα ρούχα κλπ».

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως ο 19χρονος του είχε πει ότι «πάντα κάθε βράδυ ο πατήρ Αντώνιος με κρατάει στο δωμάτιό του και αν δεν κοιμηθεί δεν μπορώ να φύγω. Μου βγάζει το παντελόνι και με χαϊδεύει, στο πίσω μέρος του σώματός μου. Με βάζει να του κάνω μασάζ και άλλα τέτοια».

Ο μάρτυρας δεν μπορούσε να πιστέψει όσα του έλεγε ο φίλος, ο οποίος του ζήτησε να μην πει όσα του εκμυστηρεύεται. Ωστόσο, περίπου έναν μήνα μετά, υποστηρίζει πως έγινε και ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας ενός σκηνικού με τον πατέρα Αντώνιο και ένα παιδί που βρισκόταν στο δωμάτιό του, όταν είχε μπει για να του πάει φαγητό.
«Με κοπανούσαν στον τοίχο»
Nωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ένας 18χρονος ο οποίος φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό από τα 10 μέχρι τα 13 του χρόνια, μίλησε στον Alpha.
«Ήταν πολύ δύσκολα, προσωπικά εμένα με βαρούσαν συνέχεια και έκλαιγα συνέχεια. Μας έκλειναν σε ένα δωμάτιο, μας έβαζαν να κάνουμε δουλειές χωρίς να θέλουμε. Με χτυπούσαν επειδή δεν ξύπναγα το πρωί να πάω στο σχολείο. Μου έλεγαν “σήκω σήκω” και αν δεν σηκωνόμουν με έπιαναν και με κατέβαζαν από το κρεβάτι, με έσερναν στο πάτωμα και μετά με βάραγαν επειδή δεν άκουγα», δήλωσε αρχικά ο 18χρονος.

«Εμένα δεν με είχαν κλείσει καιρό στο δωμάτιο, για λίγες ώρες μόνο και πάλι άρχισαν να με βαράνε. Το δωμάτιο είχε μόνο μια καρέκλα εκεί μέσα και μας έβαζαν για να ηρεμήσουμε. Εγώ έλεγα ότι θέλω να φύγω και μου έλεγαν ότι δεν γίνεται επειδή είμαι μικρός», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εάν γνώριζε τι γινόταν στο ίδρυμα ο πάτερ Αντώνιος, είπε: «Τα γνώριζε όλα αυτά αλλά δεν είχα πάει ποτέ να του μιλήσω. Αυτά μου τα έκανε ένας παιδαγωγός, τώρα έχει φύγει. Τότε ήμουν 10 χρονών».
«Με έπιαναν από στήθος και με κοπάναγαν στον τοίχο και με έριχναν κάτω. Μου μιλήσουν άσχημα. Όταν με χτυπούσαν ζητούσα τον μπαμπά μου αλλά μου έλεγαν ότι δεν μπορεί να έρθει. Όταν με επισκεπτόταν όμως, δεν του τα έλεγα γιατί δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω. Όλα αυτά τα τρία χρόνια ήταν χάλια. Έχω φύγει εδώ και πέντε χρόνια και έχω ηρεμήσει. Θα ήθελα να μην έχω πάει ποτέ και να μείνω με την οικογένειά μου», ανέφερε.

“Κιβωτός του Κόσμου”: Ο Κώστας Λούλης, το κλουβί και ο πατήρ Αντώνιος
Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε την Τρίτη ο βιομήχανος και Αντιδήμαρχος Βόλου, Κώστας Λούλης, ο οποίος έχει κάνει δωρεά δυο ακινήτων στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε ένα εκ των οποίων φιλοξενούνται παιδιά.

Πρόκειται για την δομή στην οποία έχει γίνει καταγγελία πως παιδιά κλειδώνονταν μέσα στα κλουβιά για τα πουλιά, στο πλαίσιο τιμωρίας τους και μάλιστα οι υπεύθυνοι της δομής άφηναν εκεί για ώρες τα παιδιά, δίχως να τους δίνουν φαγητό και νερό.

Ο κ. Λούλης αποκάλυψε πως «δεν είναι μόνο ένα, είχε πάρα πολλά κλουβιά για πουλιά στην έκταση που παραχώρησα στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Αν εγώ ως πατέρας ήμουν στην δυσάρεστη θέση να έχω τα παιδιά μου σε ένα ίδρυμα και μου έλεγε το παιδί μου ότι «με βάζουν σε αυτό το κλουβί», θα πήγαινα κατευθείαν στον εισαγγελέα. Γιατί δεν πήγε η μητέρα αυτή στον εισαγγελέα;», σχολίασε ο επιχειρηματίας.

Σε ότι αφορά όλα όσα ακούγονται στην δημόσια σφαίρα τις τελευταίες ημέρες για τον πατέρα Αντώνιο και άλλα στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου», σχετικά με κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, ο Κώστας Λούλης είπε «δεν προδικάζω ούτε καταδικάζω ούτε αθώωνω κανέναν. Πιστεύω ακράδαντα στο τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να ερευνήσει σε βάθος όλες τις καταγγελίες και να αποφανθεί αν ο πατήρ Αντώνιος είναι ένοχος ή αθώος».

«Ακούμε 10 περιπτώσεις και δεν ακούμε άλλες μαρτυρίες από παιδιά. Συνολικά 7000 παιδιά έχουν περάσει από την «Κιβωτό του Κόσμου» όλα αυτά τα χρόνια», συμπλήρωσε ο βιομήχανος.
Όπως αποκάλυψε, προ λίγων ημερών και ενώ είχε ξεσπάσει ο σάλος, συναντήθηκε με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, που βρίσκεται στην δίνη των καταγγελιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Τον πατέρα Αντώνιο είχα χρόνια να τον δω. Τον είδα πριν από τρεις ημέρες και μου είπε ότι είπε και στις δηλώσεις του, πως όλα είναι ψέματα. Κι εγώ όταν τελειώσει η έρευνα θα χαρώ αν είναι όλα ψέματα»

«Όταν κάνω μια δωρεά, κοιτάζω πρώτα στον ουρανό και δεν ασχολούμαι με τα εσωτερικά στο σωματείο που κάνω των δωρεά. Έχω να πάω στο ένα σπίτι 3 χρόνια και στο άλλο 4 χρόνια», είπε αναφερόμενος στις καταγγελίες για κακοδιαχείριση, σε σχέση με τις δωρεές των δύο ακινήτων που εκείνος έχει κάνει στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε και η μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, υποστηρίζοντας πως τα παιδιά δεν σιτίζονταν κανονικά στην «Κιβωτό του Κόσμου» και πως υποβάλλονταν σε βασανιστήρια και απίθανες τιμωρίες.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί αναγκάστηκε να αφήσει την 3χρονη κόρη της στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Μαρτυρία μητέρας – Κιβωτός του Κόσμου – Το Πρωινό

Όπως λέει, για να τιμωρήσουν τα παιδιά που ήταν απείθαρχα, τα υποχρέωναν να βάζουν το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια τους και να μένουν σε αυτήν την στάση για αρκετή ώρα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν του έδιναν να φάει. Μόλις πήγαινα να το πάρω, μου έλεγαν ότι το παιδί «δεν έφαγε σήμερα». Το παιδί άλλαξε χαρακτήρα, νευρίαζε, έβριζε, δεν ήθελε να μπει μέσα στην δομή. Το άφηνα και καθόμουν και το παιδί έκλαιγε για μία ώρα. Μόνο μια εβδομάδα την πήγα, δεν την πήγα άλλο εκεί».

Πρώην φιλοξενούμενη στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Χίο, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Το Πρωινό» είπε πως υπήρξε πολλές φορές βίαιη συμπεριφορά από τους παιδαγωγούς προς τα παιδιά κάνοντας λόγο για «τιμωρίες, απομονώσεις, ξύλο….».

Όπως είπε απειλούσαν τα παιδιά με τιμωρίες «εάν δημοσίως δεν λέμε αυτά που θέλουν», ενώ είπε ότι «και τις ζωγραφιές που βγάζουν και αυτές με το ζόρι τις κάναμε».

Όπως υποστήριξε η νεαρή πρώην φιλοξενούμενη στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», περιγράφοντας κακοποίηση την οποία υπέστη η ίδια, «εμένα με κλειδώνανε στην απομόνωση, δεν με άφηναν να βγαίνω, δεν μου δίνανε λεφτά, τίποτα από όλα αυτά και καμιά φορά δεν μου δίνανε και να φάω. Γιατί έτσι είναι οι κανόνες τους ότι άμα δεν τους ακούς, συμβαίνουν αυτά. Καθόμουν όσο μπορούσα πιο ήρεμη. Καμιά φορά επειδή με βάραγαν αυτοί, βάραγα κι εγώ και ουσιαστικά τώρα με έδιωξαν γιατί είδαν ότι αρχίζω να βγάζω την αλήθεια προς τα έξω, για το τι συμβαίνει εκεί μέσα και αυτοί δεν το θέλουνε και κάθε φορά που προσπαθεί να το πει κάποιο παιδί παρά έξω, το διώχνουνε. Και εμένα με έχουνε πάει σε έναν ξενώνα, με βγάλανε τρελή για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Αναφέροντας άλλο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος άλλου κοριτσιού, είπε «Ένας κύριος πήγε και τη χαστούκισε επειδή τσακωνόταν με την αδερφή της. Είναι φίλος των παιδαγωγών και ερχόταν. Είναι αρκετά κακός. Την απειλούσαν να μην τα πει παρά έξω».

Συμπλήρωσε πως «και εγώ τον ξέρω, αλλά κάθε φορά που του έλεγα τα προβλήματά μου δεν έκανε τίποτα. Πάντα είχε δουλειές για άλλα πράγματα, για τα παιδιά δεν είχε ποτέ δουλειές. Και πάντα καθόταν με τα αγόρια, με τα κορίτσια ήταν πολύ ρατσιστής. Και ειδικά με τα σκουρόχρωμα παιδιά, αυτά τρώνε το πιο πολύ bullying. Δουλεύουν πιο πολύ, τους φέρονται άσχημα, τα βιάζουν, πολλά. Πλέον, έχω επαφές με μια κοπέλα που είμαστε πολύ καλές φίλες και περνούσε τα ίδια με εμένα εκεί πέρα. Έμενε στην «Κιβωτό» του Πειραιά. Έχουμε θάρρος να τα πούμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτό το ίδρυμα πρέπει να κλείσει, δεν φέρονται καθόλου καλά στα παιδιά. Τα παιδιά πάνε εκεί πέρα για να έχουν μια καλύτερη ζωή, όχι για να τους την καταστρέφουν περισσότερο»..

Νωρίτερα στην εκπομπή είχε μιλήσει ένας νεαρός οικότροφος, που προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως μαζί με τον αδελφό του έκαναν μασάζ στον πατέρα Αντώνιο και πως πήγαινε μαζί του κάθε καλοκαίρι διακοπές στα ελληνικά νησιά.
Για άνθρωπο της «Κιβωτού του Κόσμου» που σύχναζε σε «πιάτσες» αγοραίου έρωτα, αναζητώντας νεαρά αγόρια, έκανε λόγο στην εκπομπή «Το Πρωινό» ένας άνδρας που πήγαινε στο Κατηχητικό της ενορίας του πατρός Αντωνίου.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «Εγώ τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια τον… , ήταν στην ενορία της γειτονιάς μου, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο άνθρωπος αυτός από παλιά συμπεριφερόταν περίεργα στα παιδάκια. Πολλές φορές είχαμε δει περίεργες καταστάσεις. Εμείς ήμασταν στην εκκλησία, βοηθάγαμε την εκκλησία σε τρόφιμα και λοιπά… Ήμασταν στην ενορία γιατί ήμασταν από μικροί στην ενορία εμείς, πριν έρθει… . Ζήτησα την βοήθεια του, πρόσφατα κιόλας και μόνο που δεν με πέταξε απ’ τις κλωτσιές, έξω απ’ το γραφείο επειδή είμαι Έλληνας. Και βοηθάει μόνο τους ξένους. Και του λέω «Ντροπή σου! Τόσα χρόνια στην ενορία που μας ξέρεις, που σε βοηθήσαμε κι εμείς και μας βοήθησες κι εσύ τότε, να μην μας βοηθάς τώρα και να μας διώχνεις έτσι και να μας μιλάς τόσο άσχημα». Κάποια στιγμή πριν χρόνια, τον είχαμε δει στην Πλατεία Κουμουνδούρου να “ψωνίζεται”. Και είχαμε και υλικό από κάμερα, το οποίο πήγαμε να το καταθέσουμε και μας απειλούσαν ότι αν το καταθέσουμε θα μας βρουν σε χαντάκι».
Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε και ο θείος της 12χρονης από τον Κολωνό που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης μαστροπείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του πατρός Αντωνίου και των συνεργατών του στην «Κιβωτό του Κόσμου» προς την ίδια και τα αδέλφια της, όταν πήγαν στην ΜΚΟ για να ζητήσουν βοήθεια.

Χαρακτηριστικά, ο θείος της 12χρονης είπε «στις αρχές της «Κιβωτού του Κόσμου», όταν ανοίγανε, καθόντουσαν τα παιδάκια εκεί πέρα, πηγαίνανε. Αυτός έλεγε, φώναζε “Δεν θέλουμε πράγματα, πάρτε τα από ‘δω, λεφτά χρειαζόμαστε!”, έλεγε. Φώναζε! Μετά πήγε το παιδάκι το μεγάλο να ζητήσει τίποτα, φαγητά, τέτοια και το έδιωξε, το έβρισε. Τον σιχαίνεται ο ανιψιός μου, τον έχει σιχαθεί απ’ αυτά. Τον έβριζε, “φύγε από εδώ, βλαμμένο!”».

Συμπλήρωσε πως το περιστατικό αυτό έγινε προ διετίας, προσθέτοντας ότι «μάζευε τα τσιγγανάκια, τα έβριζε, τα κλώτσαγε, του έκαναν τον υπηρέτη. Έχει, άμα ψάξουνε να βρούνε, έχει πάνω από 2.000.000 ευρώ ο άνθρωπος, Μερσεντές εκεί πέρα, έξω του πλέναν τα πόδια…Έχει δύο Μερσεντές, έχει λεφτά πολλά, μεζονέτες. Δύο Μερσεντές που έχει, τις είχα δει εγώ όταν πήγαινα εκεί».
https://nkv.antenna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://www.americanbrandzusa.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.oneidacommunity.org/profile/slot-gacor/profile

https://ar.l2c.info/profile/slot-gacor/profile

https://www.honeymoonbrewery.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.gentryfox.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.mhtheverb.com/profile/slot-gacor/profile

https://ja.ole-stars.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.chateaumeichtry.co/profile/slot-gacor/profile

https://en.laoliusp.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.bluemoundtexas.org/profile/situs-slot-gacor-2022/profile

https://www.spselca.net/profile/slot-gacor/profile

https://www.luxurymealsfromhome.com/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.agecrofthall.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.thealligatorsmouth.co.uk/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.vadimbondar.ru/profile/slot-gacor/profile

https://www.hemsleyconservationcentre.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.palaiawinery.com/profile/situs-slot-gacor/profile

https://hu.rbmbeds.co.uk/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.wix-forum-community.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.3dprinthubasia.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.nativepublicmedia.org/profile/sbobet88/profile

https://www.ducoqalane.fr/profile/sbobet88/profile

https://www.mynbest.info/profile/sbobet/profile

https://www.bedwettingandaccidents.com/profile/sbobet88/profile

https://www.belizebirdrescue.com/profile/sbobet88/profile

https://www.thecorecollaborative.com/profile/sbobet88/profile

https://www.paaltheatre.com/profile/sbobet88/profile

https://www.3sonsbrewingco.com/profile/sbobet88/profile

https://www.elite11.com/profile/sbobet88/profile

https://www.custommattressfactory.com/profile/sbobet88/profile

https://www.farmbasededucation.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.gchatelain.com/profile/slot-gacor/profile

https://en.moplaypiano.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.mansioninmay.org/profile/slot-gacor/profile

https://ru.yodapeople.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.beaconbookbox.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.edmontonskiclub.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.nwiaa.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.bpp.ak.gov.ng/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.wix-blog-community.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.mis.rahul.ac.in/profile/slot-gacor/profile

https://www.chestnutgroup.co.uk/profile/slot-gacor/profile

https://www.claudia-binder.at/profile/slot-gacor/profile

https://www.marketingbox.mx/profile/slot-gacor/profile

https://www.nanotechnologyworld.org/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.espacosilvestre.org.br/profile/slot-gacor/profile

https://www.squirrellsridingschool.co.uk/profile/situs-slot-gacor/profile

https://www.samueldelany.com/profile/slot-gacor/profile

https://www.pyramidvalley.org/profile/slot-gacor/profile

https://www.gamerheadspodcast.com/profile/slot-gacor/profile

https://cynbanews.com/community/profile/slot-gacor-terpercaya-2022/

https://www.masterthenec.com/community/profile/daftar-situs-judi-slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/

https://schedulecar.com/community/profile/slot-gacor-terpercaya/

https://schedulecar.com/community/profile/slot-paling-gacor/

https://cynbanews.com/community/profile/slot-paling-gacor/

https://schedulecar.com/community/profile/bocoran-slot-gacor-hari-ini/

https://cynbanews.com/community/profile/bocoran-slot-gacor-hari-ini/

https://schedulecar.com/community/profile/slot-gacor-terbaru/

https://cynbanews.com/community/profile/slot-gacor-terbaru/

https://www.bauschdental.com/profile/judi-slot-online-jackpot-terbesar-maxwin/profile

https://www.medmotion.org/profile/judi-slot-online-jackpot-terbesar-maxwin/profile

https://www.bauschdental.com/profile/slot-bonus-new-member-100-terpercaya/profile

https://www.medmotion.org/profile/slot-bonus-new-member-100-terpercaya/profile

https://www.bauschdental.com/profile/10-Situs-BO-Slot-Gacor-Gampang-Menang/profile

https://www.medmotion.org/profile/10-Situs-BO-Slot-Gacor-Gampang-Menang/profile

https://www.bauschdental.com/profile/daftar-10-situs-judi-slot-online-gacor-terbaru/profile

https://www.medmotion.org/profile/daftar-10-situs-judi-slot-online-gacor-terbaru/profile