Καϊλή: Προσφυγή για παραβίαση τη ασυλίας της

«Την παρακολουθούσαν πριν την βαλίτσα», λέει ο δικηγόρος της

by onvolos
2 views

Αρχές Ιουνίου θα προσφύγει η Εύα Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την παραβίαση της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «MEGA» για την ζωή μετά την αποφυλάκισή της και παρείχε και άλλες λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις της σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του λεγόμενου Qatargate.

«Η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας ειδικά δε στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο συνεπάγεται πολύ σοβαρές συνέπειες, μπορεί να ”τιναχθεί” στον αέρα ολόκληρη δικογραφία. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην κ. Καϊλή γιατί παραβιάστηκε το δικαίωμα αυτό της κ. Καϊλή, και στις επόμενες μέρες θα γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Υπάρχουν δυο μορφές παραβίασης της βουλευτικής ασυλίας. Μέσα από τη δικογραφία παρατηρήθηκε από τους Βέλγους συνάδελφους αλλά και από μένα ότι ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής, αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή πριν αρθεί η ασυλία της και αυτό δημιουργεί τεράστιο νομικό θέμα για τις επόμενες», πρόσθεσε

«Εάν γίνει δεκτή η προσφυγή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακυρώνεται η προδικασία και ξεκινάει από την αρχή» απάντησε και πρόσθεσε πως δεν ήταν εν γνώσει του Ευρωκοινοβουλίου ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή από τις βελγικές αρχές.
Σημείωσε ακόμη πως η παραβίαση ασυλίας έγκειται στο κράτος δικαίου.
«Η μία δυνατότητα είναι να παραδεχτεί το ίδιο το κοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της και έτσι ακυρώνεται η διαδικασία που έχει γίνει στις Βρυξέλλες», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, και πρόσθεσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι ανακριτικές πράξεις ακόμη και με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταρρεύσει και η υπόθεση της κας Καϊλή», υπογράμμισε.

«Εμείς δεν πάμε όμως με την παραβίαση να τελειώσει η ιστορία, έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία που αποδομούνται οι κατηγορίες που έχει προσάψει ο Παντσέρι στην Εύα Καϊλή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως το 2019 η Εύα Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ στο Κατάρ, αλλά αυτό ήταν σε προγενεέστερο χρόνο και μάλιστα χωρίς συναντήσεις.

Στόχος σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο είναι να αποδείξει η πλευρά της Εύας Καϊλή πως ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι είναι αναξιόπιστος μάρτυρας


Πώς είναι η ζωή της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκιση
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Υπάρχει μία κανονικότητα. Το σημαντικό είναι ότι έχει κάθε μέρα μαζί της το παιδί της. Όλο το χρονικό διάστημα κοιτάει τα αρχεία της, τα μηνύματά της, όλο το παρελθόν, για να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά της. Είναι μεγάλο το βάρος να σου λένε ότι έχεις δωροδοκηθεί και μάλιστα όταν εκλέγεσαι πολλά χρόνια», ανέφερε.
Για την Εύα Καϊλή κατέληξε λέγοντας πως στην υπόθεσή της το τεκμήριο αθωότητας δεν έγινε σεβαστό.
Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη
Νωρίτερα αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. «Δεν παρακολουθώ την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις προς τον ανακριτή, διότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία την οποία έχει. Μόνο όταν αρθεί η βουλευτική ασυλία τότε θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στον ανακριτή και θα λάβει και μέρος ή το σύνολο της δικογραφίας», είπε .
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση Γεωργούλη, σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα το δούμε μετά την άρση της ασυλίας του, την οποία ζητάει και ο ίδιος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ