Καρδίτσα: 11ο Συνέδριο των Αγράφων της Πίνδου στη Ρεντίνα και τα Λουτρά Σμοκόβου

by admin
0 views

Μετά την πραγματοποίηση της πρώτης Θεματικής Ενότητας του 11ου Συνεδρίου των Αγράφων της Πίνδου στο Λεοντίτο Αργιθέας και στο Δήμου Μουζακίου, η οποία αφορούσε τις αρχαιότητες, τα θρησκευτικά μνημεία, το Φράγμα του Μουζακίου και τη διευθέτηση των νερών του Αχελώου, προγραμματίζεται η δεύτερη Θεματική Ενότητα στο Δήμο Μουζακίου το Σαββατοκύριακο, 25 -26 Μαΐου. Η κύρια διοργάνωση γίνεται από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, ” στην Ιστορική Ρεντίνα τη “Βασίλισσα των Αγράφων” και στα Λουτρά Σμοκόβου του Δήμου Σοφάδων, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου, οι εργασίες του 1ου  Συνεδρίου των Αγράφων της Πίνδου με θεματολογία τον Ιαματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό. Είναι θέματα αιχμής συνολικά για το νομό Καρδίτσας και η επιλογή τους απο τους οργανωτές, Δήμο Σοφάδων και Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών, έγινε με στόχους την ευρύτερη προβολή των δυνατοτήτων του τόπου μας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Μαϊου και ώρα 6:00 μμ στην πλατεία Ρεντίνας και την Κυριακή 26 Μαϊου στις 10:30 πμ στα Λουτρά Σμοκόβου“.

Ρεντίνα Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ώρα 6.00 μ.μ., Κεντρική Πλατεία

  • ΠροσέλευσηΠροσκαλεσμένων – Κοινού
  • Ξενάγησηστα Μουσεία και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου απο τον π. Νικ. Χαϊδά
  • Προσφωνήσεις: Σοφία Αλειφτήρα Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, Κων/νος Σούφλας, Γ.Γ. ΕΑΧ Βασίλης Γούζιος , καλωσόρισμααπό τον Πρόεδρο Δ.Ε. Ρεντίνας κ. Ξηρό Πέτρο

Χαιρετισμοί: Δήμαρχο Σοφάδων κ. Δημοσθένη Κατσή, Εκπρόσωπο Ε.Α.Χ., Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Βουλευτές, Δήμαρχοι

Εισηγήσεις

α) Από τον κ. π. Ευάγγελο Φεγγούλη, Πρωτοπρεσβύτερο, Θεολόγο, Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Χ. με θέμα: «Ο προσκυνηματικός και θρησκευτικός τουρισμός».

β) Από τον κ. Βασίλη Τσαντήλα, Πρόεδρο Ε.Α.Χ., π. Δήμαρχο με θέμα: «Η ίδρυση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ρεντίνας και Αγράφων».

γ) Από τηνκ. Μάγια Τσόκλη δημοσιογράφος, π. Ευρωβουλευτής με θέμα: «Η συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία».

δ) Από την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου

ε) Από τον πρόεδρο ΑΧΕΠΑ Ν. Υόρκης κ. Λάμπρο Λαμπράκο

ΠαραδοσιακοίΧοροί και Τραγούδια Αγράφων από «Χοροπάτημα» Σοφάδων

Λουτρά Σμοκόβου: Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 10.30 π.μ.

Προσέλευση προσκαλεσμένων – Κοινού, ΠεριήγησηΕγκαταστάσεις Λουτρών Καλωσόρισμααπό τον πρόεδρο Λουτροπηγής κ. Ι. Κατσαρό Προσφωνήσεις: Αλειφτήρα Σοφία (Αντιδήμαρχος Δήμου Σοφάδων).

Γραμματεία: Καραντάνας Γιάννης (Πρόεδρος Συλλόγου Σμοκοβιτών Καρδίτσας) και Έφη Χαντζούλη (Πρόεδρος Συλλόγου Σμοκοβιτών Αθήνας), Γιάννης Κουτής (Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Χ.)

Εισηγήσεις:

α)Από τον κ. Δημοσθένη Κατσή, Δήμαρχο Σοφάδων, Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρά Σμοκόβου – Δολοπία Α.Ε. Ο.Τ.Α. με θέμα: «Ο σχεδιασμός αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών του Δήμου Σοφάδων».

β) Από τον κ. Κων/νο Κουσκούκη, Καθηγητή Δερματολογίας, Νομικό Πρόεδρο Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρο Ακαδημίας Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής με θέμα: «Ιαματικός Τουρισμός: Ιαματική Ιατρική – Οικονομική Πρόοδος».

γ)Από τον κ. Αναστασίου Ιωάννη, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας με θέμα: Ο ιαματικός τουρισμός ως πλεονέκτημα τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Θεσσαλίας. δ) Από εκπρόσωπο Κυβέρνησης ε) Από   την   κ.   Άντζελα   Γκερέκου,   Πρόεδρο  Ε.Ο.Τ. , στ)Η κ. Όλγα Γκορτσή, Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Παν. Θεσσαλίας, με θέμα: “Γαστρονομικός τουρισμός

Ερωτήσεις – Προτάσεις – Τοποθετήσεις πολιτικών και αυτ/κών στελεχών, φορέων , Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια Αγράφων από Χορευτικό Γυναικών Κέδρου.

Σ.Σ. Η φωτογραφία είναι από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λεοντίτο Αργιθέας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ