20 Ιούλιος, 2019 17:07

Breaking News

ΚΑΠΗ Κομοτηνής: Μένουν για πάντα παιδιά

ΚΑΠΗ Κομοτηνής: Μένουν για πάντα παιδιά

Θαλασσινά μπάνια, η μεγαλύτερη χαρά του καλοκαιριού. Αλλά και κατασκηνώσεις δίπλα στην θάλασσα, στην αγκαλιά της φύσης. Ποιος είπε ότι τις χαρές αυτές μπορούν να την γευτούν μόνο οι νέοι σε ηλικία; Σίγουρα όχι τα μέλη των ΚΑΠΗ της Κομοτηνής, που μένουν για πάντα παιδιά.

Η κα Αναστασία Παπανικολάου, κοινωνική λειτουργός και προϊσταμένη στο 1ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας κι Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής αυτές τις μέρες με τους συνεργάτες της γράφει καθημερινά  νέα ονόματα, άλλα και γνώριμα, ανθρώπων που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα και ή ηλικιωμένων που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά.

«Υλοποιούμε το πρόγραμμα «Θαλασσινά μπάνια», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με τις πόρτες του Κέντρου Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής να είναι ανοιχτές για όλους» δηλώνει η κα Παπανικολάου και σημειώνει ότι την μεταφορά από και προς την Αρωγή, ο χώρος που έχει επιλεγεί, θα την αναλάβει τουριστικό πρακτορείο της πόλης, όπως προβλέπει η διαδικασία. Το πρόγραμμα ξεκινά 8 Ιουλίου Δευτέρα και τελειώνει 19 Ιουλίου Παρασκευή με τα δέκα συνολικά μπάνια να υλοποιούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Η κα Αναστασία Παπανικολάου, κοινωνική λειτουργός και προϊσταμένη στο 1ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας κι Αλληλεγγύης

Το ένα γκρουπ, το πρωινό θα ξεκινά στις 09:00 το πρωί με την επιστροφή στην πόλη να πραγματοποιείται στη 13:00 και το δεύτερο γκρουπ να ξεκινά στις 16:00 και να τελειώνει στις 20:00. «Έχουμε επιλέξει και φέτος ένα οργανωμένο χώρο σε περιοχή υπό την επίβλεψη των ναυαγοσωστών. Έχουμε ήδη ενημερώσει το ΕΚΑΒ καθημερινά ότι στο χώρο αυτό θα βρίσκονται 100-200 ηλικιωμένοι του δήμου Κομοτηνής, ώστε αν συμβεί κάτι, να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα.»

Στο πρόγραμμα «θαλασσινά μπάνια» συμμετέχουν και οι οικισμοί: Νέο Σιδηροχώρι, Άγιοι Θεόδωροι, Γρατινή, Αίγειρος , Ροδίτη, Θρυλόριο με τις εγγραφές να πραγματοποιούνται ήδη κατά τόπους. Από τους οικισμούς θα πραγματοποιούνται μόνο πρωινά δρομολόγια για ένα δεκαήμερο.

φώτο αρχείο ΕΡΤ

Επίσης, σε συνεργασία με τις δημοτικές επιχειρήσεις που διοργανώνουν  κατασκηνωτικά προγράμματα , όπως στο δήμο Παγγαίου, (υλοποιείται σχετικό πρόγραμμα στην Νέα Πέραμο), θα φιλοξενηθούν και ηλικιωμένοι. Με τριάντα ευρώ για ένα δεκαήμερο διακοπών, με εξασφαλισμένη τη διαμονή και το φαγητό. Αλλά και αντίστοιχο πρόγραμμα στο δήμο Βόλβη που λειτουργεί κατασκηνώσεις στο Σταυρό της Χαλκιδικής με την διαμονή σε σκηνές και κόστος επίσης τριάντα ευρώ για ένα δεκαήμερο.

«Υπάρχει ανταπόκριση, οι περισσότεροι γνωρίζουν πως είναι. Εγώ πάντα τους λέω: «Πηγαίνετε: Αν δεν σας αρέσει, μην πάτε ξανά». Πάντως, όσοι πήγαν μια φορά, ξαναπηγαίνουν». Οι κατασκηνώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου με το ΚΕΜΕΑ να αναλαμβάνει την μεταφορά δίνει σίγουρα μια άλλη επιλογή διαφυγής για τα μέλη των ΚΑΠΗ, που μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα πρόγραμμα λουτροθεραπείας, αν το επιθυμούν στις Κρηνίδες ή στην Τραϊανούπολη . «Υπάρχουν δράσεις  που μπορούν να επιλέξουν και να απολαύσουν τις χαρές του καλοκαιριού» σημειώνει η κα Παπανικολάου αποκαλύπτοντας πως οι περισσότεροι τα προηγούμενα  χρόνια επέλεξαν τα θαλασσινά μπάνια. « Όλες αυτές οι επιλογές και τα προγράμματα κάνουν καλό όχι μόνο στους ίδιους τους επ-ωφελούμενους, αλλά και στις περιοχές που τους φιλοξενούν» σημειώνει η έμπειρη συντονίστρια γνωρίζοντας καλά πως και τα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας, οι αγαπημένοι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να δώσουν ξεχωριστή ζωντάνια σε μια περιοχή.
Φώτο: Αναστασία Παπανικολάου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Related posts