Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλα προβλήματα σε Βόλο, Λάρισα και Σποράδες- Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

by admin
7 views

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε Θεσσαλία και Σποράδες, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό του Βόλου.

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει την κεντρική Ελλάδα από χθες, με τον καιρό να χαρακτηρίζεται από μεγάλα ύψη βροχής και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με το meteo.gr, στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν χθες 103 χιλιοστά νερού με την ισχυρή βροχόπτωση να συνεχίζεται και σήμερα, ενώ το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 7.000 κεραυνούς.
Τα πιο μεγάλα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στη Μαγνησία, καθώς, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στον περιφερειακό του Βόλου, με την πυροσβεστική να βρίσκεται στο σημείο όπου και επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό τους.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει μπει νερό στο μηχανοστάσιο του κτιρίου, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να κάνει αγώνα για να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι απαντλήσεις υδάτων από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, τόσο στον Βόλο, όσο και στο Πήλιο και τις Σποράδες, σύμφωνα με στελέχη της Π.Υ. Βόλου, ενώ υπάλληλοι με οχήματα, όλο το βράδυ, προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στις κλήσεις

Το βράδυ η πυροσβεστική δέχθηκε 12 κλήσεις για περιπτώσεις που αφορούσαν αντλήσεις και απόφραξη φρεατίων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου σε Σκιάθο και σε Σκόπελο.
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πέραν της Μαγνησίας η νύχτα ήταν δύσκολη σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στις Σποράδες, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Φθιώτιδα.

«Στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μην νύχτωσε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά από τον Βόλο η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Ραυτοπούλου. «Είναι τέτοια η κεραυνική δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 -12:30 και έπειτα που πραγματικά έγινε η νύχτα μέρα».

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στις Σποράδες, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα, σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel υπήρξαν και στη Λάρισα καθώς, πέραν της έντονης βροχόπτωσης, ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια του νομού. Μάλιστα, σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς.
Κακοκαιρία Daniel: Το χαλάζι κατέστρεψε ελιές στην Ηλεία

Επίσης, μεγάλες καταστροφές, κυρίως στις καλλιέργειες της ελιάς, σημειώθηκαν χθες στην Ηλεία και συγκεκριμένα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι.

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλα προβλήματα σε Βόλο, Λάρισα και Σποράδες- Εγκλωβίστηκαν οδηγοί
Για πρωτοφανούς έντασης φαινόμενο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος των Γεωπόνων Ηλείας, Τάσος Τσάκωνας, καθώς όπως σημείωσε, η χαλαζόπτωση ήταν τόσο πυκνή που είχε περιορίσει στο απόλυτο την ορατότητα.

Σε ό,τι αφορά τα δέντρα, είτε πρόκειται για ελιές, είτε για άλλα καρποφόρα, σημείωσε πως όλα χτυπήθηκαν με μεγάλη ένταση από το χαλάζι.
Για το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα έχουν υπάρξει από χθες το απόγευμα μηνύματα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους κατοίκους της Πιερίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της Θεσσαλονίκης και της Φθιώτιδας.
«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» επισημαίνεται στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, thessaliatv, ilialive

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ