Κακοκαιρία: Αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και ενημέρωση για δεύτερη ημέρα κάτοικοι στη Ζαγορά

by onvolos
6 views

Αποκλεισμένοι είναι για δεύτερη μέρα κάτοικοι και επισκέπτες στη Ζαγορά Πηλίου, όπου από το απόγευμα της Τρίτης (5/9) έχουν μείνει και χωρίς ρεύμα, ενώ στην περιοχή έχουν σημειωθεί δεκάδες κατολισθήσεις, καταρρεύσεις δρόμων και πτώσεις δέντρων λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Πρόκειται για την περιοχή που συγκέντρωσε το περισσότερο νερό πανελλαδικά από την κακοκαιρία, ξεπερνώντας τα 700mm βροχής το βράδυ της Τρίτης.
Στην Ζαγορά οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία χωρίς πρόσβαση σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα και internet ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση, ενώ στο Χορευτό οι κάτοικοι έμειναν και χωρίς νερό. Η μοναδική οδηγία που έχουν από τις αρχές είναι να παραμείνουν στα σπίτια τους μέσω του μηνύματος του 112.

Σε επικοινωνία του NEWS 24/7 με κατοίκους της περιοχής που εντοπίστηκαν με δυσκολία αλλά και πλήθος αναφορών στα social media, καταγγέλλουν την απουσία οποιασδήποτε ενημέρωσης από πλευράς των αρχών.

Όπως σημειώνουν, οι κάτοικοι στο χωριό Πουρί είναι αποκλεισμένοι καθώς ο δρόμος που το συνδέει με τη Ζαγορά έχει κοπεί στα δύο.
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στο παραλιακό Χορευτό, λίγο μετά την στροφή στο δρόμο για Ζαγορά.
Ο κεντρικός δρόμος της Ζαγοράς έχει υποστεί ζημιές σε σημεία, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στους χωματοδρόμους που εκτείνονται γύρω από το χωριό, εκεί όπου υπάρχουν καλλιέργειες και συγκεκριμένα μηλιές, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη αγωνία καθώς πλησιάζει η περίοδος συγκομιδής.
Στο Χορευτό, το οποίο φιλοξενεί αυτή τη περίοδο δεκάδες επισκέπτες, η παραλία έχει μεταμορφωθεί. Η παραλία έχει διαλυθεί μετά τα τεράστια κύματα που έφτασαν κατά τόπους κοντά στην άσφαλτο και είναι στρωμένη με κορμούς δέντρων που παρέσυρε στο πέρασμά του το νερό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ