Η πυραυλική επίθεση που έπληξε το κέντρο του Κιέβου άφησε πίσω της τουλάχιστον 8 νεκρούς και 24 τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης. Μετά από μήνες η ουκρανική πρωτεύουσα ξαναζεί στον ρυθμό του πολέμου με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια. Η κίνηση της Ρωσίας ερμηνεύεται από πολλούς ως αντίποινα στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως το Κίεβο.
Γέμισαν τα καταφύγια
Για μεγάλο διάστημα οι κάτοικοι του Κιέβου είχαν εξοικειωθεί με τις σειρήνες αεροπορικών επιδρομών, καθώς δεν συνδυαζόταν με πραγματική επίθεση. Τη Δευτέρα, πολλοί είδαν τους χειρότερους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα καθώς πύραυλοι έπληξαν πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.
Οι εικόνες από ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της πόλης κόβουν την ανάσα.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε ένα βίντεο από το Κίεβο, και σε μήνυμά του ανέφερε:
«229η ημέρα πολέμου. 229η ημέρα που προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης.
Οι σειρήνες δεν θα σταματήσουν να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Υπάρχουν χτυπήματα από πυραύλους. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σας ζητώ: μην εγκαταλείψετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τις οικογένειές σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί».
πηγή in.gr