Κάννες: Άνοιξε η αυλαία του 77ου Φεστιβάλ Καννών – Οι προβολείς έπεσαν πάνω στην Μέριλ Στριπ

by admin
0 views

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης άνοιξε το 77ο φεστιβαλ κινηματογράφου στις Κάννες, υποσχόμενο ένταση και ουσία, μέσα από το καλό σινεμά. Πρώτη κίνηση, η απονομή του Χρυσού Φοίνικα για το έργο ζωής της στην Αμερικανίδα ηθοποιό Μεριλ Στριπ, από την Γαλλιδα ηθοποιο Ζουλιετ Μπινος, που δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της πάνω στη σκηνή.

«Αυτό το βραβείο είναι μοναδικό στον κόσμο του κινηματογράφου και νιώθω πολύ, πολύ μεγάλη τιμή που το λαμβάνω», δήλωσε η Μέριλ Στριπ που είναι η τιμώμενη καλλιτέχνης στις Κάννες.

Το κόκκινο χαλί, που απλώθηκε για 77η φορά στις Κάννες το περπάτησαν αστέρες αειθαλείς, όπως η Τζειν Φόντα, η Χάιντι Κλουμ αλλά και ο τετράποδος Μέσσι, το Κόλι από την «Ανατομία μίας πτώσης», που σίγουρα ξέρει να ποζάρει.

Κάννες: Άνοιξε η αυλαία του 77ου Φεστιβάλ Καννών – Οι προβολείς έπεσαν πάνω στην Μέριλ Στριπ
H Heidi Klum στο κόκκινο χαλί του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες. (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)

Η ταινία έναρξης του φεστιβάλ είναι το Σέκοντ ακτ του Κένταν Ντιπιέ. Η πολυτάλαντη Αμερικανιδα Γκρέτα Γκέργουικ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, σκηνοθέτις και ηθοποιός αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου στο κίνημα me too και στο πόσο αυτό άλλαξε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Κάννες: Άνοιξε η αυλαία του 77ου Φεστιβάλ Καννών – Οι προβολείς έπεσαν πάνω στην Μέριλ ΣτριπΚάννες: Άνοιξε η αυλαία του 77ου Φεστιβάλ Καννών – Οι προβολείς έπεσαν πάνω στην Μέριλ Στριπ
(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

«Έχω δει ουσιαστικές αλλαγές στην αμερικανική κινηματογραφική κοινότητα και νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε αυτή τη συζήτηση. Οπότε, νομίζω ότι απλώς κινούνται τα πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση για να διατηρηθούν ανοιχτές αυτές οι γραμμές επικοινωνίας» δήλωσε η Γκρέτα Γκέργουικ.

Κάννες: Άνοιξε η αυλαία του 77ου Φεστιβάλ Καννών – Οι προβολείς έπεσαν πάνω στην Μέριλ ΣτριπΚάννες: Άνοιξε η αυλαία του 77ου Φεστιβάλ Καννών – Οι προβολείς έπεσαν πάνω στην Μέριλ Στριπ
Η Αμερικανιδα Γκρέτα Γκέργουικ, σκηνοθέτις και ηθοποιός, είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών. Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Παράλληλα με το κόκκινο χαλί, οι εργαζόμενοι για το φεστιβάλ διαμαρτύρονταν για την εργασιακή τους ασφάλιση. Πίσω από τον οθόνη, χτυπάει το ρεύμα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Σιγανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ