Ισραήλ: Χωρίς διέξοδο στη Γάζα – «Αγριεύει» το Ιράν

by admin
7 views

Δραματικές είναι οι στιγμές για τους Παλαιστίνιους που προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τον θάνατο με τη Λωρίδα της Γάζας να παραμένει αποκλεισμένη από ξηρά και θάλασσα, ενώ έχει λήξει το τελεσίγραφο του Ισραήλ, και ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο η Χαμάς, με το Ιράν να απευθύνει νέα προειδοποίηση στο Ισραήλ να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο ΟΗΕ μιλά για ανθρωπιστική καταστροφή και «εθνοκάθαρση» ενώ πιέζει για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας την ώρα που το νερό στερεύει για τα πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκους

Αυξάνονται οι νεκροί στη Γάζα, πολλά από τα θύματα είναι παιδιά

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση με το Λίβανο με τη Χεσμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις.
Παλαιστινιακό κομβόι με οχήματα, που απομάκρυναν αμάχους από τη βόρεια Γάζα, ακολουθώντας την εντολή εκκένωσης, δέχθηκε πλήγμα. Την αυθεντικότητα των σχετικών βίντεο που ήρθαν στο φως επιβεβαίωσαν το BBC και άλλα διεθνή μέσα.

Το BBC κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ενώ άλλα μέσα ανεβάζουν τον απολογισμό σε 70 νεκρούς

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής επιρρίπτει την ευθύνη της επίθεσης στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι στο κομβόι ήταν και ασθενοφόρα. Βίντεο που μετέδωσαν οι Times δείχνει την αντίδραση του νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται μέσα σε ασθενοφόρο.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=bsEj2dcihP4

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ