Ισπανία: Η κυβέρνηση δημιουργεί εφαρμογή για να πείσει τους άνδρες να κάνουν δουλειές στο σπίτι

by admin
4 views

Η κυβέρνηση στην Ισπανία θέλοντας να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι, αναπτύσσει μια δωρεάν εφαρμογή που θα καταγράφει πόσο χρόνο ξοδεύει κάθε μέλος του νοικοκυριού σε οικιακές εργασίες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ισότητας της χώρας για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων, με την υφυπουργό Άντζελα Ροντρίγκεζ, να ανακοινώνει το πρότζεκτ σε συνεδρίαση της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών.

«Αυτό που μας λένε οι έρευνες είναι ότι οι γυναίκες ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού από ό,τι οι άνδρες», δήλωσε η Ροντρίγκεζ

Όπως αναφέρει το CNN, το οποίο επικαλείται έρευνα του εθνικού στατιστικού ινστιτούτου της Ισπανίας, το 45,9% των ερωτηθέντων γυναικών δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλειονότητα των οικιακών εργασιών, έναντι ποσοστού 14,9% των ανδρών. Δουλειές του σπιτιού λαμβάνονται και δραστηριότητες εκτός αυτού, όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

«Όλες αυτές τις δουλειές, το ψυχολογικό φορτίο, τα επωμίζονται σχεδόν πάντα οι γυναίκες, σύμφωνα με τις έρευνες», δήλωσε.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέχρι το καλοκαίρι, θα απευθύνεται σε ζευγάρια, γονείς με παιδιά και συγκατοίκους. Παράλληλα, θα επιτρέπει σε κάθε μέλος ενός νοικοκυριού να εισάγει τον χρόνο που ξοδεύει στις δουλειές του σπιτιού.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ