17 Ιούλιος, 2019 06:07

Breaking News

Ιράν: Σεβασμός και διεθνές δίκαιο οι όροι για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Ιράν: Σεβασμός και διεθνές δίκαιο οι όροι για διαπραγματεύσεις με  τις ΗΠΑ

Οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μπορούσαν να διεξαχθούν μόνο με βάση το «σεβασμό» και «σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

«Είμαστε άνθρωποι της λογικής και των διαπραγματεύσεων, μόνο αν καθόμαστε σε τραπέζι των διαπραγματεύσεων που επικρατεί σεβασμός και συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, και οι διαπραγματεύσεις δεν είναι αποτέλεσμα μιας εντολής», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε μια προφανή αναφορά του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν υποτασσόμαστε σε τυραννική εξουσία», πρόσθεσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ανώτατος ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τόνισε πως η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο με το Ιράν. «Δεν επιδιώκουμε αλλαγή καθεστώτος, αυτό που θέλουμε είναι η απουσία πυρηνικών όπλων», έχει τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας πως εκτιμά ότι μπορεί «να φθάσει σε μια συμφωνία» με την Τεχεράνη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-VoA

www.ert.gr

Related posts