Ινφαντίνο: «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να ενώσει τους ανθρώπους από το ποδόσφαιρο»

by admin
3 views

 

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 78ου Τακτικού Συνεδρίου της CONMEBOL στην Ασουνσιόν (Παραγουάη) κάλεσε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να «φροντίσουν και να προστατεύσουν» τα καθολικά και ενωτικά συναισθήματα του παιχνιδιού.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 θα σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά που έγινε στην Ουρουγουάη.

Η συντριπτική πλειονότητα των αγώνων θα χωριστεί στις τρεις συνδιοργανώτριες χώρες, το Μαρόκο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, αλλά η Αργεντινή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη θα διοργανώσουν έναν αγώνα για να τιμήσουν το ρόλο της Νότιας Αμερικής στη γέννηση της διοργάνωσης.

«Θα είναι κάτι μοναδικό, θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της εκατονταετηρίδας», είπε ο πρόεδρος της FIFA.

«Θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ενώσει πραγματικά τον κόσμο. Πάντα λέμε ότι το ποδόσφαιρο έχει τη μαγεία, τη δύναμη να φέρνεις ανθρώπους κοντά σε κάθε γωνιά του κόσμου με το ίδιο συναίσθημα. Η μαγεία που, αν δώσεις ένα ποδόσφαιρο σε ένα νεαρό κορίτσι ή σε ένα νεαρό αγόρι, τα πρόσωπά τους φωτίζονται αμέσως. Είναι κάτι ξεχωριστό και είναι κάτι που πιστεύω ότι εμείς, ως στελέχη, πρέπει να φροντίζουμε και να προστατεύουμε, προστατεύοντας τις αξίες του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

«Οι αξίες που έχουμε όλοι και οι αξίες με τις οποίες όλοι μεγαλώσαμε. Όλοι παίζουν ποδόσφαιρο, οργανώνουν ποδόσφαιρο, παρακολουθούν αγώνες ως οπαδοί. Αυτές οι αξίες είναι ίδιες στην Ωκεανία, στη Βόρεια Αμερική, στην Αφρική, στη Νότια Αμερική, στην Ασία ή στην Ευρώπη. Και για αυτό το λόγο, όταν αρχίσαμε να μιλάμε για το 2030, ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι έπρεπε να σκεφτούμε κάτι ιδιαίτερο».

Σημείωσε επίσης την κεντρική θέση που έχει απολαύσει η Νότια Αμερική στην παγκόσμια σκηνή τα τελευταία χρόνια, από τη νίκη της Αργεντινής το 2022 στο Κατάρ έως την Ουρουγουάη που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2023, ενώ τόνισε επίσης πώς θα έρθουν άλλα τουρνουά της FIFA στην περιοχή, ιδίως το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών U-20 Trademark στην Κολομβία τον Σεπτέμβριο και το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 Trademark -που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή πέρυσι-, το οποίο θα διεξαχθεί το Χιλή το 2025.

«Γεγονότα που θα συμβάλουν, ειλικρινά, στο να έρθουν κοντά οι νέοι, αγόρια και κορίτσια, σε ένα άθλημα που έχει μια μοναδική, απίστευτη ιστορία και που έχει ένα απίστευτο μέλλον, και είμαι ακόμη πιο πεπεισμένος τώρα. Ακόμη περισσότερο γιατί μας φέρνει κοντά, και είναι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο, για να είμαι ειλικρινής, σε αυτούς τους καιρούς», είπε ο πρόεδρος της FIFA.

«Σε αυτήν την εποχή επιθετικότητας σε παγκόσμια κλίμακα με συγκρούσεις σε διάφορα μέρη, χρειαζόμαστε κάτι που να ενώνει τους ανθρώπους. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να ενώσει τους ανθρώπους από το ποδόσφαιρο».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, το οποίο θα είναι κεντρικό θέμα του επερχόμενου 74ου Συνεδρίου της FIFA στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, στις 17 Μαΐου 2024.

Έχει ήδη καλέσει τις έξι συνομοσπονδίες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να βοηθήσουν στην εκπόνηση της συνολικής στρατηγικής θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της FIFA:

«Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό, όπως πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι στον αγώνα κατά της βίας, της βίας που υπάρχει στον κόσμο, που υπάρχει στο ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της FIFA.

«Και εκεί πρέπει επίσης να δράσουμε μαζί με τις κυβερνήσεις, με τις αρχές, με τις ομάδες, με τους παίκτες, όλοι μαζί, γιατί το να πας σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα πρέπει να είναι ένα πάρτι. Πρέπει να είναι για χαρά, είναι επίσης ένα ζήτημα της εκπαίδευσης των νέων μας. Είναι ένα ζήτημα πολιτικής ευθύνης που έχουμε όλοι».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ