Ιαπωνία: Ο Κισίντα έφαγε ψάρι από τη Φουκουσίμα για να δείξει ότι είναι ασφαλές

by onvolos
1 views

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα και τρεις υπουργοί του έφαγαν σασίμι από τα ψάρια της Φουκουσίμα κατά τη διάρκεια γεύματος την Τετάρτη (30/8). Η προσπάθεια του Ιάπωνα πρωθυπουργού και των υπουργών να αποδείξουν ότι τα ψάρια της περιοχής είναι ασφαλή, έρχεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει στον Ειρηνικό επεξεργασμένα νερά από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=SmxjQCCIUF8

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Κισίντα και οι τρεις υπουργοί έφαγαν σασίμι από γλώσσα, χταπόδι και λαβράκι, που αλιεύθηκαν από τις ακτές της Φουκουσίμα μετά την απόφαση να ρίξουν τα επεξεργασμένα νερά στον ωκεανό, μαζί με λαχανικά, φρούτα και ένα μπολ ρύζι από την περιοχή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση.

Η απελευθέρωση των επεξεργασμένων λυμάτων στον ωκεανό, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και αναμένεται να συνεχιστεί για δεκαετίες, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αλιευτικών ομάδων, αλλά και των γειτονικών χωρών. Η Κίνα απαγόρευσε αμέσως όλες τις εισαγωγές ιαπωνικών θαλασσινών ως απάντηση. Στη Νότια Κορέα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να καταδικάσουν την κυβερνητική ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ