17 Σεπτέμβριος, 2019 12:09

Breaking News

Θα στηρίξει πρόταση μομφής κατά Σ. Κουρτς το FPO

Θα στηρίξει πρόταση μομφής κατά Σ. Κουρτς το FPO

Αντεπίθεση του Κόμματος της Ελευθερίας στην Αυστρία. Συμφωνα με δήλωση του  ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ το FPO θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατα του συντηριτικού καγκελαρίου Σεμπαστιαν Κουρτς

Ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Κουρτς και ο Κικλ, τον οποίο ο Αυστριακός καγκελάριος θέλει να αποπέμψει, τόνισε στην εφημερίδα Oesterreich ότι σε περίπτωση που όντως κατατεθεί η πρόταση αυτή, το FPO θα τη στηρίξει.

Μεγάλη πολιτική αναστάτωση επικρατεί  στην Αυστρία μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε  την προηγούμενη Παρασκευή  με πρωταγωνιστή τον πρώην αντικαγκελάριο και πρώην επικεφαλής του FPO Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε. Η κυβερνηση  συνασπισμού του Κουρτς έχει πλέον αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

Αν ωστόσο χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, ο νεαρός καγκελάριος της Αυστρίας θα δεχθεί πλήγμα στην εικόνα του καθώς προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρίση για να ενισχύσει το κόμμα του.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, Δευτέρα, έδειξε ότι η δημοτικότητα του FPO μειώθηκε κατά 5 μονάδες στο 18%, ενώ αντίθετα το Λαϊκό Κόμμα (OVP) του Κουρτς εμφάνισε άνοδο 4 μονάδων στο 38%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

www.ert.gr

Related posts