Η «σύντροφος» του Μελανσόν «δάγκωσε» τους συντρόφους

by admin
1 views

Σκάνδαλο συγκλονίζει την Ανυπότακτη Γαλλία (France Insoumise) του αριστεριστή Ζαν-Λικ Μελανσόν και της «συντρόφου» του, Σοφιά Σικιρού. Βέβαια, με την ιστορία αυτή δεν χάνει την ευκαιρία της διασκέδασης και η υπόλοιπη Γαλλία, η… υποταγμένη, διαβάζοντας τα έντυπα και τις ιστοσελίδες που ξεφωνίζουν το ζεύγος για τα καμώματά του.

Επειδή σε αυτήν την «επαναστατική» γκρούπα που εκπροσωπείται στη γαλλική Βουλή βάζουν πλάτες (χρήματα, κόλλες για τις αφίσες, προσωπική απλήρωτη εργασία κ.λπ.) νεαροί ιδεολόγοι εθελοντές, όσο να ‘ναι εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η αλγερινής καταγωγής επικοινωνιολόγος Σικιρού χρέωσε το κόμμα της με έξοδα επικοινωνίας.

Η εφημερίδα Le Monde κατήγγειλε ότι η εταιρεία της Σικιρού χρέωσε 67.000 ευρώ τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για τις προεδρικές εκλογές του 2017. Φουσκωμένα ήταν τα τιμολόγια, λέει, ωστόσο από την Ανυπότακτη υψώνονται φωνές συμπαράστασης στη Σικιρού: δέχεται «σεξιστική» και «αραβοφοβική» επίθεση, λένε. Επίσης, η 44χρονη επικοινωνιολόγος κατηγορείται ότι τόσο στην εταιρεία της όσο και στην Ανυπότακτη έχει μετατρέψει τους συνεργάτες της σε… υποτακτικούς της, στους οποίους απευθύνεται προφορικώς και γραπτώς (ηλεκτρονικά μηνύματα) με υβριστικό και «ομοφοβικό» τρόπο.

Η Corriere della Sera σχολίασε ότι η «σύντροφος» του 72χρονου Μελανσόν «περνάει δύσκολες ημέρες». Εδωσε και ένα μικρό βιογραφικό της: «Τη γεννημένη από αλγερινούς γονείς Σικιρού τη συνοδεύει η φήμη ότι είναι αποτελεσματική στο επάγγελμά της και πολύ σκληρή, έως αδίστακτη, στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ομως τις τελευταίες εβδομάδες οι κατηγορίες εναντίον της έχουν γίνει πιο ακριβείς και τεκμηριωμένες. Και το πρόβλημα δεν αφορά μόνον αυτήν, αλλά ολόκληρο το κόμμα France Insoumise, το οποίο αποτελεί την καρδιά της συμμαχίας με τους οικολόγους – ιδρύθηκε μόλις πέρυσι, κόμισε ελπίδες, όμως τώρα παλεύει να μη σκορπίσει προτού καν διεξαχθούν οι ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου».

Στην πραγματικότητα, συνέχισε το ιταλικό μέσο, σοβεί κρίση στο εξωτερικό της Ανυπότακτης. Η ηγετική ομάδα (το ζεύγος Μελανσόν- Σικιρού και ο νεαρός οπαδός τους Αντριέν Κατέν) αμφισβητούνται ανοιχτά από άλλους αριστεριστές. Αυτοί φέρονται ενοχλημένοι με την «εξουσία και επιρροή της Σικιρού επί του Μελανσόν» και με τις «αντιδημοκρατικές μεθόδους της κλίκας, στυλ το οποίο απάδει προς τη φυσιογνωμία του κόμματος».

Ας σημειωθεί ότι η υπόθεση των προεκλογικών δαπανών του 2017 για την οποία έγραψε η Le Monde ερευνάται από τη γαλλική Δικαιοσύνη εδώ και πέντε χρόνια. Επειδή δεν έχει κλείσει, «οι συγκεκριμένες κατηγορίες εξακολουθούν να δημιουργούν κάποιες εντάσεις στο κόμμα».

Πηγή: Protagon.gr

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ