Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη για τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

by admin
0 views

Την επικαιροποιημένη πρόβλεψη για τη σύνθεση του νέου κοινοβουλίου, με βάση τα τελικά και προσωρινά αποτελέσματα σε 26 χώρες και τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις για την Ιρλανδία, έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρόβλεψη βασίζεται σε:

·  τελικά αποτελέσματα από εννέα κράτη μέλη της ΕΕ (Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακία)

·  προσωρινά αποτελέσματα από 17 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία)

·  προεκλογικά στοιχεία για την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προσωρινά δεδομένα, η συμμετοχή σε ολόκληρη την ΕΕ ανήλθε σε 50,8%.

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη για τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οι προβλέψεις για τη σύνθεση του Κοινοβουλίου βασίζονται στη δομή του απερχόμενου Κοινοβουλίου και τις υφιστάμενες πολιτικές ομάδες του. Η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου αναμένεται να διαμορφωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν θα πραγματοποιηθεί σύνοδος της ολομέλειάς του για τη συγκρότησή του σε σώμα.

Όλα τα εθνικά κόμματα χωρίς επίσημα επιβεβαιωμένη συμμετοχή σε κάποια πολιτική ομάδα επί του παρόντος και τα οποία δεν αποτελούν κομμάτι των «μη εγγεγραμμένων» ευρωβουλευτών στην υφιστάμενη σύνθεση του ΕΚ έχουν ενταχθεί την κατηγορία «Άλλα», ανεξάρτητα από τον πολιτικό προσανατολισμό τους.

Οι προβλέψεις για τις έδρες θα εξακολουθήσουν να επικαιροποιούνται και να δημοσιεύονται στον ιστότοπο https://results.elections.europa.eu/el/, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε τα αποτελέσματα ανά χώρα, τις έδρες ανά πολιτική ομάδα και χώρα, λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ευρωβουλευτών για κάθε εθνικό κόμμα και πολιτική ομάδα και δεδομένα για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τα αποτελέσματα διαφορετικών εκλογικών αναμετρήσεων, να δείτε πώς διαμορφώνονται κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και να δημιουργήσετε ένα γράφημα για δική σας χρήση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ