Η Ελλάδα στους καλύτερους προορισμούς για wine lovers στον κόσμο

by admin
5 views

Βάσει της έρευνας ο κορυφαίος προορισμός οινοτουρισμού του κόσμου είναι η Γαλλία.

Για να εμπνεύσει τους λάτρεις των ταξιδιών και του κρασιού, η Compare the Market Australia συνέταξε έναν κατάλογο με τους κορυφαίους οινικούς προορισμούς, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες χώρες στον κόσμο για οινοτουρισμό. Με παραπάνω από 220 ποικιλίες σταφυλιών η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση παγκοσμίως αλλά στην 9η στην Ευρωπαική κατάταξη. Με 114 διαθέσιμες ποικιλίες σταφυλιών η Κύπρος βρίσκεται στη 36η θέση παγκοσμίως και 20η στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.

Τα τελευταία χρόνια η ενίσχυση του οινοτουρισμού, η οποία έιναι μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες μορφές θεματικού τουρισμού, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα και Κύπρο, καθώς συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, προωθεί την καινοτομία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, ενώ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές και προοπτική. Επίσης υπάρχει άνοδος του οινοτουρισμού ως travel trend ειδικά από ξένους τουρίστες με παγκόσμιες Google αναζητήσεις τον τελευταίο χρόνο για «wine tourism Cyprus» και «wine tourism Greece» να ανέρχονται στις 20,040 και 51,960 αντιστοίχως.

Η μελέτη ανέλυσε τις περιοχές με βάση τους εξής επτά παράγοντες:

    Αριθμός ποικιλιών σταφυλιών

    Έκταση αμπελώνων (εκτάρια)

    Κατανάλωση κρασιού (1.000εκατόλιτρα)

    Παραγωγή οίνου (1.000εκατόλιτρα)

    Βαθμολογία κριτικών για το πιο δημοφιλές κρασί

    Τιμή του δημοφιλέστερου κρασιού

    Παγκόσμια κατάταξη της πιο δημοφιλούς φιάλης κρασιού

Βάσει της έρευνας ο κορυφαίος προορισμός οινοτουρισμού του κόσμου είναι η Γαλλία. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Αυστραλία. Σύμφωνα με την έρευνα, το πιο δημοφιλές ελληνικό κρασί είναι το Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο, με τιμή 33,66 ευρώ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση παγκοσμίως αλλά στην 9η στην Ευρωπαική κατάταξη μπροστά από την Ρουμανία, Κροατία Ουγγαρία και Ολλανδία. Με παραπάνω από 220 ποικιλίες σταφυλιών αλλά και μεγάλη παραγωγή οίνου

Μελετήθηκαν επίσης και οι περιοχές κάθε χώρας που είναι πιο δημοφιλείς για οινοτουρισμό με τη Λεμεσό να βρίσκεται στην 253η θέση παγκοσμίως από τις 309 περιοχές που αναλύθηκαν με το Κυπερούντα Πετρίτης κρασί να έχει υψηλή βαθμολογία. Οι ελληνικές περιοχές που πηραν τα πρωτεία στη λίστα με τις καλύτερες περιοχές για τους λάτρεις του κρασιού είναι τα νησιά του Αιγαίου, η Μακεδονία, η Κεντρική Ελλάδα, η Αττική, τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Πελοπόννησος και τέλος η Θράκη.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Adrian Taylor, γενικός διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων της Compare the Market, λέει: «Με τόσες πολλές χώρες να παράγουν τα δικά τους μοναδικά είδη κρασιού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιήγηση σε αμπελώνες και η δοκιμή των τοπικών φρούτων έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς δραστηριότητες, που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε μία από τις προτάσεις μας για το επόμενο ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνάψει την κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση πριν από την αναχώρησή σας, ώστε να εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε με σιγουριά γνωρίζοντας ότι έχετε κάλυψη. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ελέγξει τα όρια και τις εξαιρέσεις του συμβολαίου σας, καθώς ορισμένα μπορεί να μην σας καλύπτουν για απώλεια ή ζημιά στα υπάρχοντά σας, ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση μέθης». Αναλυτικά η παγκόσμια μελέτη στην παρακάτω σελίδα:

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ