19 Ιούλιος, 2019 10:07

Breaking News

Η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών αποτίει φόρο τιμής στην Ανιές Βαρντά

Η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών αποτίει φόρο τιμής στην Ανιές Βαρντά

Η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ Καννών αποτίει φόρο τιμής στην Ανιές Βαρντά που πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 90 ετών. Στην αφίσα, η Γαλλίδα σκηνοθέτης απεικονίζεται σε ηλικία 26 ετών, να στέκεται πάνω στους ώμους ενός τεχνικού, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης της ταινίας La Pointe Courteπου έκανε ντεμπούτο στις Κάννες.

«Όπως ένα μανιφέστο, αυτή η φωτογραφία συνοψίζει την προσωπικότητα της Ανιές Βαρντά: το πάθος, το άγχος και την άτακτη συμπεριφορά της. Συστατικά ενός ελεύθερου καλλιτέχνη, που συνθέτουν μια συνταγή που δεν σταμάτησε ποτέ να βελτιώνεται. Τα 65 χρόνια δημιουργικότητας και πειραματισμού της ταιριάζουν σχεδόν με την ηλικία του Φεστιβάλ που κάθε χρόνο γιορτάζει έργα που αποκαλύπτουν, τολμούν και ανεβαίνουν ψηλότερα», εξηγούν οι διοργανωτές του φεστιβάλ στο επίσημο δελτίο τύπου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Βαρντά παρουσίασε 13 ταινίες της στο επίσημο διαγωνιστικό στο Φεστιβάλ Καννών, υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής το 2005, καθώς και πρόεδρος της Caméra d’or Jury το 2013. Όταν έλαβε το τιμητικό βραβείο Honorary Palme d’or, το 2015, το αφιέρωσε «σε όλους τους γενναίους και εφευρετικούς κινηματογραφιστές, εκείνους που κάνουν πρωτότυπο κινηματογράφο, είτε πρόκειται για μυθοπλασία είτε για ντοκιμαντέρ, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, αλλά συνεχίζουν».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών 2019 θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη.

 

www.ert.gr

Related posts