Ευκλ. Τσακαλώτος: Στηρίζει Αχτσιόγλου – «Αδειάζει» Κασσελάκη

by onvolos
1 views

Με βαριές αιχμές κατά Κασσελάκη, εμμέσως πλην σαφώς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του, φαίνεται να δίνει την στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου για τον β γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν την κατονομάζει.

 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει:

 

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος.

 

Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις, προσθέσεις ή τροποποιήσεις. Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις.

 

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: “ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με”. Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

 

Την Δευτέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έλαβε ποσοστό 8,77%, μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων.

 

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική- η έμφαση στο πρόσωπο και την εικόνα- έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Είναι προφανές ότι στην συνέχει θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής».

 

Επίσης να σημειωθεί, ότι τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για τον β’ γύρο των εκλογών ανακοίνωσε και επισήμως το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Βουλή. Ο κ. Παππάς είχε προϊδεάσει ήδη με τις δηλώσεις του από το βράδυ της Κυριακής ότι θα στηρίξει τον κ. Κασσελάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ