Εκρηκτικό κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών – Οι κίνδυνοι και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε

by admin
0 views

«Η εισπνοή της αφρικανικής σκόνης προκαλεί μια πολύ μικρή φλεγμονή στους αεραγωγούς λόγω των επικαθίσεων των σωματιδίων στο βλεννογόνο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε εκείνους που ήδη πάσχουν από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤΝews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

«Σε αυτούς που πάσχουν από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού, η φλεγμονή που συμβαίνει, οδηγεί σε συμπτώματα τα οποία είναι βήχας, δύσπνοια, απόχρεμψη, φτέρνισμα, μπούκωμα και πρήξιμο στο στήθος» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος και συνέστησε οι άνθρωποι αυτοί να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας τις ημέρες αυτές και να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους για το αν πρέπει να τροποποιήσουν την αγωγή που λαμβάνουν.

Επίσης ο κ. Βασιλακόπουλος, επισήμανε ό,τι αν κάποιος αυτές τις ημέρες αναπτύξει κάποιο σύμπτωμα το πιθανότερο είναι να υποβόσκει κάποιο νόσημα και θα πρέπει άμεσα να πάει στον πνευμονολόγο, να διαγνωστεί και να λάβει την κατάλληλη αγωγή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ