Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας

«Ευχαριστώ» στους αιμοδότες

by onvolos
3 views

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας». Αυτό αποδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, μέσα από τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών της τραγικής σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, από χθες, εκατοντάδες πολίτες μετέβησαν στις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όλης της χώρας για να αιμοδοτήσουν, «ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η πρωτοφανής κινητοποίηση έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερίσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος.

Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης, το οποίο επέδειξαν, αποτελώντας ένα φωτεινό μήνυμα μέσα στη θλίψη που προκάλεσε η χθεσινή τραγωδία στα Τέμπη» τονίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Παράλληλα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών αιμοδοσίας της χώρας, «που υπερέβαλλαν εαυτούς» για την διευκόλυνση της προσέλευσης των αιμοδοτών, σε αρκετές περιπτώσεις παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας.

Όπως επισημαίνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας έχουν καλυφθεί πλήρως και «δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Έχοντας πάντα υπόψη ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, τους προτρέπουμε να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών» υπογραμμίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ