Εγκαίνια νέου βρεφικού τμήματος στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Σκιάθου

by admin
0 views

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σκιάθου από 10 Ιουνίου θα λειτουργήσει νέο τμήμα στο Βρεφονηπιακού Σταθμό “Μαλαμίτσα Μαθηνού” που λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2023 με τρία τμήματα. Το νέο τμήμα αφορά βρέφη. Ο μέγιστος αριθμός νηπίων που μπορούν να φιλοξενηθούν είναι 54 και βρεφών 12.

Το νέο τμήμα θα λειτουργήσει από 10 Ιουνίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, για βρέφη από 18 μηνών έως νήπια 30 μηνών. Με τη λειτουργία του τμήματος, θα καλυφθεί για πρώτη φορά στο Δήμο μας, αυτό το κενό στην προσχολική εκπαίδευση.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Δήμαρχο,  παρουσία της Αντιδημάρχου Διοίκησης και Παιδείας Ματούλας Παπαδούλια, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Σταματίνας Χονδρονικολή, του Αντιδημάρχου Τουρισμού Αλέκου Ευσταθίου, της Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δέσποινας Λιακοπούλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Μάρκου Βατζάκα, του Αντιδημάρχου Νεολαίας και Εθελοντισμού Δημήτρη Καραθάνου, της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών Σοφίας Μπαλαλά, της Προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αθηνάς Παπαγεωργίου, όπως και του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Η τελετή αγιασμού έγινε από τον ιερέα πατήρ Νικόλαο Σταματά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 100.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από το Υπουργείου Εσωτερικών (26/11/2020 απόφαση ένταξη πράξης 90539) και από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), (υπ’ αριθμ.1559/03.02.2020 ). Το έργο περιελάμβανε εργασίες διαρρύθμισης των υφιστάμενων χώρων με τη δέσμευση μιας αίθουσας για τις ανάγκες του νέου τμήματος και προσαρμογή των εγκαταστάσεων σε όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις, όπως και τη δημιουργία νέων διακριτών χώρων, αίθουσας ύπνου βρεφών, αίθουσας απασχόλησης βρεφών, αίθουσα απομόνωσης και χώρου αλλαγών-λουτρού. Ειδικά στο χώρο που διαμορφώθηκε το τμήμα βρεφών, οι κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη παρεμβάσεων και στον περιβάλλοντα χώρο. Τον συντονισμό των εργασιών του έργου είχαν αναλάβει η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια και η παιδαγωγός του βρεφονηπιακού σταθμού Γιαννούλα Κοκολιού.

Εγκαίνια νέου βρεφικού τμήματος στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Σκιάθου

“Η δημιουργία βρεφικού τμήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία, καθώς ο Δήμος οφείλει να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των οικογενειών υποστηρίζοντας με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις, την ανάπτυξη των παιδιών, ειδικά στην εποχή μας, όπου αυξάνεται το ποσοστό των εργαζόμενων μητέρων και η φοίτηση στον βρεφονηπιακό σταθμό αποτελεί αναγκαιότητα. Κάθε νέα υποδομή στον χώρο της εκπαίδευσης μας δίνει μεγάλη χαρά, η ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη πως η παιδεία για τη Δημοτική Αρχή είναι προτεραιότητα.Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον βρεφονηπιακό σταθμό, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο λειτουργίας και εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ