16 Ιούλιος, 2019 10:07

Breaking News

Δ. Παπατολίδης: Ισχυρό ΚΚΕ για λαϊκή αντίσταση, ελπίδα, προοπτική

Δ. Παπατολίδης: Ισχυρό ΚΚΕ για λαϊκή αντίσταση, ελπίδα, προοπτική

Με τον κο Δημήτρη Παπατολίδη, γραμματέα της Ε. Π Α.Μ-Θ του ΚΚΕ να πραγματοποιεί ομιλία, παρουσιάστηκαν σήμερα στην Κομοτηνή οι υποψήφιοι  βουλευτές  του ΚΚΕ στο Ν. Ροδόπης. Ο κος Παπατολίδης κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα.

«Σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.» ανέφερε σημειώνοντας «Το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης», που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή της «βιώσιμης ανάπτυξης» που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού. Τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια είναι εδώ. Γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν έως εδώ και η κάθε κυβερνητική πολιτική που τα αναπαράγει και τα ενισχύει. Γιατί ενσωματώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των μνημονιακών μέτρων και προστίθεται νέος κύκλος με βάση την ατζέντα της ΕΕ.»

Για να σημειώσει ότι τα διλήμματα «πολιτική αλλαγή και σταθερότητα», που προβάλλει η ΝΔ, και «πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης», που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «κάλπικα, γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Είναι κόμματα που εκφράζουν την υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Όπως και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν μετεκλογικά αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σύστημα.»
«Δεν είναι πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ της ΕΕ και της στήριξης των λίγων η προκλητική φοροαπαλλαγή τω εφοπλιστών των βιομηχάνων, η στήριξη των τραπεζιτών, και παράλληλα το χαράτσωμα των α/α από το πρώτο ευρώ που τους οδηγεί στις θηλιές των χρεών;» Αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κος Παπατολίδης για να σημειώσει «Δεν είναι πολιτική τους η εγκατάλειψη του οδικού δικτύου, των υποομών στο ν. Ροδόπης, που οδηγεί στην αποκοπή χωριών από την πόλη με τις πρώτες βροχές, γιατί δεν τα λύσανε τόσα χρόνια;» προσθέτοντας «Γιατί φορτώνουν το λαό με νέα διόδια και χαράτσια σε μια Εγνατία που είναι γεμάτη μπαλώματα, που την έχουμε χρυσοπληρώσει με φόρους αλλά και διόδια. Που πήγε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κατάργηση των διοδίων, αντί γι αυτά μας φόρτωσε και νέα.»

Αναφορά δεν έλειψε και στην κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο. «Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και τον εγκλωβισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές.» είπε για να σημειώσει ότι «Οι εξελίξεις αυτές, η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, η δέσμευση και της επόμενης κυβέρνησης σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας που ναρκοθετεί τα συμφέροντα του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου. Χρειάζεται επομένως επιφυλακή και αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια εφησυχασμού.»

Τέλος, ο κος Παπατολίδης τόνισε ότι «ο λαός έχει πείρα για να δει τι μας έφερε έως εδώ, τις ευθύνες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου. Χρειάζεται σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, που περνάει μέσα και από την κάλπη της 7ης Ιούλη.» Για να καταλήξει λέγοντας «Με πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο κίνημα, ο λαός μπορεί να δώσει από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας στον τουρκικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.»

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Ροδόπης με το ΚΚΕ
Οι υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Ροδόπης με το ΚΚΕ είναι: 1)ΑΡΝΑΟΥΤ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΜΙΝ ΤΖΕΛΑΕΤΙΝ του Μουχαρέμ 52 ετών –Αυτοαπασχολούμενος από τον Πάσο του Δήμου Αρριανών, πρώην ναυτεργάτης. Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Δήμου Αρριανών Υποψήφιος με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019. 2) ΚΑΣΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ του Γεωργίου 27 ετών- Εμποροϋπάλληλος Κατάγεται από τον Εύρωπο- Κιλκίς .Είναι γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής- Πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών . Υποψήφια με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019. 3)ΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ Παναγιώτη 33 ετών –Φιλόλογος Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή .Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης. Υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ το 2012. Υποψήφια με τη τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019. 4) ΧΑΤΖΗ ΑΛΗ ΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΡ– 63 ετών ΛΟΓΙΣΤΗΣ Γεννημένος στα ΘΑΜΝΑ της ΡΟΔΟΠΗΣ. Απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης. Διατηρεί πολλά χρόνια Λογιστικό γραφείο. Το 1992-1993 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Συμμετέχει σταθερά στους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων και φτωχών αυτοαπασχολούμενων της περιοχής. Ξεχωρίζει σίγουρα η παρουσία του 5) Νίκου Φακιρίδη, που δεν φαίνεται να πτοείται από την πολυετή ενασχόληση με την πολιτική αντιθέτως δηλώνει παρόν κάθε φορά με μεγαλύτερη δυναμική κι όρεξη στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ο Νίκος Φακιρίδης είναι 71 ετών -Συνταξιούχος παιδίατρος. Διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος μέχρι σήμερα. Ξεχωριστή η παρουσία του στα δημοτικά έδρανα. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ. Υποψήφιος με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την σημερινή παρουσίαση ρεπορτάζ-κείμενο φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Related posts