Αυστηρή και σαφή απάντηση δίνει η Αθήνα στα όσα μετέδωσε τουρκικό δίκτυο επικαλούμενο δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας για δήθεν ΑΟΖ Τουρκίας-Συρίας.
«Πρόκειται για μια μεταβατική κατάσταση στην Συρία, που δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία. Το παρακολουθούμε. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Κύπρο και τις γειτονικές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με όσα φέρεται να προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου «η Αγκυρα και το νέο καθεστώς της Συρίας πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας».
Την είδηση μετέδωσε ο ανταποκριτής του φιλοκυβερνητικού ενημερωτικού δικτύου TGRT στην Άγκυρα, Φατίχ Ατίκ, και η δήλωση του υπουργού φέρεται να έγινε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Θα συνάψουμε συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη συριακή κυβέρνηση. Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει τις αεροπορικές, σιδηροδρομικές, οδικές και επικοινωνιακές υπηρεσίες στη Συρία. Θα επαναλειτουργήσουμε τα αεροδρόμια» φέρεται να είπε ο υπουργός, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος