Δημοσκόπηση Alco: 6,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των έγκυρων

by onvolos
2 views

Στις 6,6 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,3%, έναντι 25,7% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για τον Alpha, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται στο 9%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,3%, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων.
Στην ίδια δημοσκόπηση το 37% των ερωτηθέντων απαντά πως στις εκλογές πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% στον Αλέξη Τσίπρα και το ίδιο ποσοστό λέει σε κανέναν από τους δύο.
Επίσης, το 76% συμφωνούν με την απόφαση του Άρειου Πάγου να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και το 17% διαφωνούν.
Δημοσκόπηση: Με ποια λογική επιλέγουν το κάθε κόμμα

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν επιλέγουν το κάθε κόμμα επειδή θεωρούν ότι είναι το καλύτερο από τα υπόλοιπα, ή κρίνουν πως αποτελεί το λιγότερο κακό.
Από τους ερωτηθέντες, το 51% απαντούν πως θα επιλέξουν κόμμα επειδή το θεωρούν καλύτερο από τα άλλα και το 43% επειδή είναι λιγότερο κακό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ