ΔΕΥΑΜΒ: Ο βιολογικός δέχεται κάθε μέρα 90.000κ. έναντι 30.000κ. που αντιστοιχούν στην κανονική παροχή

by admin
10 views

Σε ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου καθώς και των πλημμυρικών φαινομένων που άφησαν πίσω τους οι δυο θεομηνίες Daniel & Elias, προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι :

Οι δυο θεομηνίες Daniel & Elias επέφεραν μεγάλη ανύψωση της στάθμης του υπόγειου υδροφορέα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση νερών των οποίων η διαχείριση είναι δύσκολη έως αδύνατη σε πολλά σημεία της πόλης. Αποτέλεσμα αυτού του φαινόμενου, είναι ο πλημμυρισμός πολλών υπόγειων αποθηκευτικών χώρων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο βιολογικός δέχεται κάθε μέρα 90.000 κυβικά μέτρα αραιωμένου λύματος, έναντι των 30.000 κυβικών μέτρων που αντιστοιχούν στην κανονική παροχή.

Η κατάσταση αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα την υψηλή στάθμη στο σύνολο σχεδόν των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων, ιδιαίτερα στις χαμηλές περιοχές της πόλης (πχ Παλιό Λιμεναρχείο) καθώς έχει ξεπεραστεί η παροχετευτική δυνατότητα των δικτύων, όπως επίσης και η αντλητική ικανότητα των αντλιοστασίων. Η υψηλή στάθμη στα δίκτυα περιορίζει παράλληλα την λειτουργική τους δυνατότητα αλλά και τις δυαντότητες επεμβάσεων απόφραξης της υπηρεσίας.

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει στην Αγριά όπου ενώ λειτουργούν συνεχώς οι αντλίες των αντλιοστάσιων (και οι εφεδρικές), η στάθμη του υπόγειου υδροφορέα που έχει εισχωρήσει στο δίκτυο αποχέτευσης έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ροής στα καταστρώματα των οδών.

Τα υγρά που ρέουν στα οδοστρώματα της παραλιακής οδού στο Σουτραλί, έχουν χαρακτηριστικά επεξεργασμένου λύματος (TSS 10 mg/l, N-NH4 2 mg/l).

H υπηρεσία εξετάζει μια σειρά παρεμβάσεων αντιμετώπισης των φαινόμενων αυτών, με αρχικό στόχο τον περιορισμό της όχλησης που δημιουργούν“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ