Δεν τίθεται θέμα ποιότητας των υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων στον Παγασητικό

by onvolos
2 views

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, δεν τίθεται θέμα ποιότητας των υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων στον Παγασητικό. Το πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι οι αλιείς αντιμετωπίζουν εμπόδια στο να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και εξαρτήματα για την αλίευση στην περιοχή, λόγω φερτών υλικών -δέντρα και ξύλα- που εμποδίζουν τη δραστηριότητα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζητημα καταλληλότητας των νερών.

Επιπλέον, ο κ. Κελέτσης έκανε λόγω για περισσότερα από 100.000 νεκρά ζώα. Πιο αναλυτικά, έχουν καταγραφεί 37.007 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή, και 50.555 νεκρά πτηνά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ